“Inferno”, lider de box office în România în week-end-ul de lansare

De: Cătălina Matei / 18.10.2016, 14:47
“Inferno”, lider de box office în România în week-end-ul de lansare
Thrillerul „Inferno”, ecranizarea romanului omonim din seria best-seller a lui Dan Brown, a atras, în week-end-ul de lansare (14-16 octombrie 2016), peste 60.000 de spectatori în sălile de cinema şi încasări de peste 1,2 milioane RON, devenind astfel lider incontestabil de box office în România şi filmul cu cel mai mare succes la public dintre titlurile cu Tom Hanks lansate în ţara noastră.

După ce săptămâna trecută a deschis apetitul pasionaţilor de filme thriller şi horror prezenţi la a patra ediţie Dracula Film Festival, în Braşov, începând de vineri, 14 octombrie a.c., “Inferno” rulează în cinematografele din toată ţara, spre bucuria iubitorilor de enigme şi conspiraţii marca Dan Brown. Astfel, 60.095 de spectatori au vizionat week-end-ul trecut “Inferno” pe marile ecrane, aducând vânzări în cuantum total de 1.203.895 RON, ceea ce recomandă producţia drept lider naţional de box office, dar şi cea mai de succes lansare a unui film cu Tom Hanks în România.

Cinefilii români au fost, de altfel, printre primii din lume care au putut urmări “Inferno” la cinema, în alte teritorii precum SUA, Franţa, China, Japonia s.a. filmul urmând să se lanseze abia spre sfârşitul lunii octombrie sau chiar în noiembrie.

“Inferno” continuă seria misterelor şi conspiraţiilor cunoscută publicului din filmele anterioare ale aceleiaşi serii, “Codul lui Da Vinci” şi respectiv “Îngeri şi Demoni”. De data aceasta însă, protagonistul Robert Langdon (interpretat de Tom Hanks), expert în simbolistică, are poate cea mai importantă misiune din viaţa sa, din viaţa tuturor: trebuie să dezlege un puzzle uriaş cu semne, schiţe, desene, ghicitori, inspirat din opera lui Dante. Miza: salvarea omenirii de un virus extrem, care ar înjumătăţi în doar câteva zile populaţia planetei. “Simptomele” suprapopulării sunt deja prezente, iar un savant excentric a creat antidotul: o molimă de proporţii. Adepţii radicali nu au întârziat să i se alăture, astfel încât Apocalipsa stă să se dezlănţuie dintr-un moment în altul. Singura salvare ar fi ca Langdon, momentan amnezic, şi doctoriţa Sienna Brooks (Felicity Jones), care-l însoţeşte în această aventură, să descifreze la timp mesajele ascunse… Rând pe rând, indiciile îi poartă prin mai multe metropole europene, de la Florenţa la Veneţia şi Istanbul, dar provocarea este cu atât mai mare cu cât nimeni şi nimic nu sunt ce par a fi. Deznodământul ni se dezvăluie doar în “Inferno”, acum la cinema.

Pe lângă protagoniştii Tom Hanks (distins cu două trofee Oscar, patru Globuri de Aur, şase premii Emmy şi multe alte nominalizări) şi Felicity Jones (nominalizată la Oscar), distribuţia îi include pe Ben Foster, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen, iar într-un rol secundar, Vayentha, o recunoaştem pe actriţa româncă Ana Ularu.

Regia este semnată de Ron Howard, premiat cu două trofee Oscar, un Glob de Aur, două premii Emmy şi cinci nominalizări BAFTA, iar scenariul este adaptat de David Koepp după romanul lui Dan Brown.