INFORMARE METEO: Ploi pe arii extinse și vreme în răcire, marți și miercuri, în toată țara

Apropo.ro / 27.04.2015, 17:00
INFORMARE METEO: Ploi pe arii extinse și vreme în răcire, marți și miercuri, în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind înregistrarea de ploi pe arii extinse, cantitățile de apă ajungând izolat chiar și la 40 de litri pe metru pătrat, vremea devenind rece pentru această perioadă din an, în zilele de marți și miercuri.

ANM informează că, începând de marți dimineață, de la ora 10.00, și până miercuri, la ora 20.00, se vor înregistra temperaturi scăzute la nivelul întregii țări, dar și ploi pe arii extinse.

„În intervalul menționat, aria ploilor se va extinde dinspre sud-vestul țării și va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în vest, nord și centru, precum și în zonele de deal și de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Vor fi și descărcări electrice și condiții ca izolat să cadă grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu rafale ce vor depăși 50 km/h, în special în sud și est, precum și la munte”, conform sursei citate.

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice și centrale, pe parcursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Sursa: Mediafax