Infractorii au „o predispoziție genetică” pentru violență

De: Marian Andrei / 07.02.2013, 09:54
Infractorii au
Un neurolog german susține că a descoperit o regiune din creier care este asociată cu comiterea de activități infracționale.

Medicul Gerhard Roth din Bremen susține că „regiunea răului” se află în lobul cerebral central și apare pe radiografii sub forma unei mase întunecate, el făcând această descoperire în timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea de acte violente, în cadrul unui studiu comandat de Guvernul german.

Acea masă întunecată, aflată în partea din față a creierului, a apărut în toate tomografiile persoanelor care au comis acte de violență criminală.

În urma acestui studiu, savantul german susține că infractorii au „o predispoziție genetică” pentru violență.

„Atunci când primești radiografiile creierelor unor criminali periculoși, se observă aproape întotdeauna anumite deficiențe în partea din față a creierului. Există cazuri când anumiți oameni devin infractori din cauza unei tumori sau a unei leziuni din acea zonă, iar după operația de îndepărtare a tumorii, acea persoană devine din nou un om normal. Acestea sunt deficiențe fiziologice, întrucât anumite substanțe, precum serotonina din lobul frontal, nu lucrează eficient. Însă aceasta este cu siguranță zona cerebrală unde se formează răul și unde acesta stă ascuns„, a explicat savantul german.

Citește pe Mediafax care sunt cele trei grupuri de infractori, potrivit clasificării medicului german.