Infrangere la Valencia

Apropo.ro / 17.02.2005, 09:04
Infrangere la Valencia
Echipa Steaua București a pierdut, cu scorul de 0-2, meciul disputat, miercuri, în deplasare, în fața formației spaniole FC Valencia, în manșa întîi a 16-imilor Cupei UEFA. Valencia - Steaua    2-0 (1-0) Au marcat: Di Vaio '39, Mista '55 Stadion: "Mestalla"

Echipa Steaua București a pierdut, cu scorul de 0-2, meciul disputat, miercuri, în deplasare, în fața formației spaniole FC Valencia, în manșa întîi a 16-imilor Cupei UEFA.

Valencia – Steaua    2-0 (1-0)

Au marcat: Di Vaio ’39, Mista ’55

Stadion: „Mestalla”

Spectatori: 15.000

Cartonașe galbene: Marchena ’64, Mista ’74 / D.Munteanu ’53, Paraschiv ’83

Arbitri: Domenico Messina – Andrea Consolo, Paolo Calcagno – Paolo Dondarini (toți Italia)

Componența formațiilor:

Valencia: Palop – Caneira, Marchena, D. Navarro, Morreti – Sissoko (Rufete ’77), Baraja (Albelda ’88), Fiore - Aimar – Di Vaio, Mista (Corradi ’82). Antrenor: Claudio Ranieri.

Steaua: Hamutovski – Ogararu, E.Baciu, Ghionea, P.Marin – Paraschiv, Radoi, D.Munteanu – Dica – Oprița, Ciocoiu (A.Cristea ’56). Antrenor: Walter Zenga.

Declarații dupa meci:

Claudio Ranieri (antrenor Valencia): „Victoria a venit la momentul potrivit. Am trecut printr-o perioada grea și este un succes important. Sînt bucuros. Steaua nu m-a surprins. Știam ca joaca foarte rapid pe contraatac. S-a cunoscut însa ca a avut o pauza lunga. Steaua ne-a creat probleme, așa cum ne așteptam. În repriza a doua am pierdut mai multe mingi, însa obiectivul nostru era sa nu primim gol. Pîna la urma am mai marcat o data. Nu este nimic jucat. Cunosc Steaua și sînt convins ca la București primele 20 de minute vor fi infernale. Vom încerca sa scapam de acel iureș și sa marcam. Am fost surprins cînd am vazut ca în tribune erau mai mulți români decît spanioli. Era normal, pe undeva, pentru ca venim dupa niște rezultate slabe și jucam în Cupa UEFA dupa ce am cazut din Liga Campionilor. Ma bucur însa ca i-am satisfacut pe suporterii noștri. De aceasta data am schimbat tactica, nu am mai jucat pe benzi și am avut un romb ofensiv. Par mort, dar respir în continuare. Sigur, daca voi pierde urmatorul meci, e dreptul suporterilor sa ceara ce vor”.

Walter Zenga (antrenor Steaua): „Echipa a jucat foarte bine, a facut un meci frumos, a jucat cu personalitate și nu a permis nimic Valenciei. Am avut ocazii de gol, însa, din pacate, am ratat. Am primit în schimb doua goluri, unul dintr-un corner și unul din lovitura libera. S-a teminat 2-0, însa trebuie sa ne pregatim pentru a pune probleme la București Valenciei. Putem cîștiga și noi cu 2-0 la București. În repriza a doua i-am pregatit pe Boștina și Dinița, însa tocmai atunci echipa a început sa joace mai bine. De ce trebuia sa schimb ceva? În momentul în care o echipa își creeaza ocazii, antrenorul nu trebuie sa schimbe nimic. Steaua mai are șanse, însa returul începe de la 0-2”.

– Întrebat daca diferența de experiența în meciurile internaționale dintre cele doua echipe a contat, Zenga a spus: „Dorinel Munteanu are 120 de selecții la naționala, Hamutovski este portarul Belarusului, Ghionea și Radoi sînt și ei la naționala, iar Petre Marin a jucat 14 meciuri în Cupa UEFA. Ajunge cu exemplele. Nu este vorba de lipsa de experiența. Daca marcam și noi, altfel stateau lucrurile. Echipa s-a descurcat bine”.

Emiliano Moretti (jucator Valencia): „Steaua este o echipa buna, a stat bine în teren și ne-a pus probleme în repriza a doua, dar eu cred ca în mare parte calificarea s-a decis”.

Dorinel Munteanu (jucator / antrenor secund Steaua): „Ne-am ridicat la nivelul adversarilor, dar am luat doua goluri nemeritate. În continuare avem o șansa mica. Este greu de remontat aceasta diferența, dar daca nu speram ar trebui sa nu ne mai prezentam la meci. Am avut și noi ocazii, puteam marca, însa așa a fost sa fie. Spaniolii au fost cam nervoși, probabil nu se așteptau sa le dam o replica așa de buna”.

Gigi Becali (patron Steaua): „Scorul acesta, 2-0, putea fi pentru noi. Ghinionul pe care l-am avut noi sper sa-l aiba și ei la București. Este dureros, pentru ca puteam învinge. Am jucat ca pe Ghencea cu atîția suporteri în tribune. Cum a intrat Cristea s-a iuțit jocul. De un an de zile tot spun ca el trebuie sa fie titular, dar nu pot sa ma bag peste Zenga. Totuși, de acum înainte o sa joace”.

Mediafax