Infuzie de capital pentru Fiat

Apropo.ro / 29.04.2002, 10:34
Infuzie de capital pentru Fiat
Reprezentanții Fiat și cei ai partenerului sau, General Motors Corp., se vor întîlni astazi pentru a decide cu privire la amploarea unei infuzii de capital de care va beneficia divizia auto a Fiat și care va compensa pierderea înregistrata anul trecut de aceasta. Întîlnirea

Reprezentanții Fiat și cei ai partenerului sau, General Motors Corp., se vor întîlni astazi pentru a decide cu privire la amploarea unei infuzii de capital de care va beneficia divizia auto a Fiat și care va compensa pierderea înregistrata anul trecut de aceasta.

Întîlnirea dintre reprezentanții Fiat și GM – companii care dețin 80% și, respectiv, 20% din acțiunile Fiat Auto – va avea loc la Torino, unde se afla sediul Fiat, a precizat purtatorul de cuvînt, fara a oferi alte detalii.

Fiat Auto a înregistrat, anul trecut, o pierdere operaționala de 549 milioane de euro (492,8 milioane de dolari).

Acțiunile Fiat au încheiat ședința de vineri la un preț apropiat de cele mai mici niveluri din ultimii noua ani, dupa ce agenția de rating Standard & Poor’s a plasat sub supraveghere, miercuri, ratingul atribuit datoriei grupului pe termen scurt (A-3).

Fiat, confruntat cu scaderea cererii pentru automobilele sale, a indicat ca dorește sa-și reduca la jumatate datoria neta, adica la trei miliarde de euro, pîna în anul 2003, pe masura ce continua vînzarile de active. Datoria totala a grupului se situeaza la circa 33 miliarde de euro.

www.mediafax.ro

Tags: