Ingenua Rachel

Apropo.ro / 24.10.2005, 10:05
Ingenua Rachel
E feminina, dulce, expresiva, iar figura ei are un amestec de ingenuitate și înflacarare despre care regizorii spun ca este ideal pe ecran. Dupa "Mean Girls", "The Notebook" și noile "Wedding Crashers" și "Red Eye", canadiana Rachel McAdams este deja considerata una

E feminina, dulce, expresiva, iar figura ei are un amestec de ingenuitate și înflacarare despre care regizorii spun ca este ideal pe ecran. Dupa „Mean Girls”, „The Notebook” și noile „Wedding Crashers” și „Red Eye”, canadiana Rachel McAdams este deja considerata una dintre revelațiile momentului.

A fost crescuta în St. Thomas, Ontario, „un loc unde daca erai fata faceai patinaj artistic, iar daca erai baiat, scria pe tine hochei”. Tatal ei, Lance, este șofer de camion, iar mama ei, Sandy, asistenta medicala. Are doi frați mai mici: Kayleen și Daniel. La patru ani a început sa ia lecții de patinaj artistic, iar la 13 s-a înscris în trupa de teatru a școlii, jucand, printre altele, în montari dupa Shakespeare. Cu toate acestea, dupa liceu voia sa se specializeze în istoria artei, privind actoria mai mult ca pe o gluma. În ultimul moment, o profesoara a încurajat-o sa se înscrie la cursul de drama. Rachel i-a urmat sfatul, pentru ca apoi sa absolve cu brio secția Actorie de Teatru a Universitații York din Toronto. Începutul carierei a fost timid, cu „The Famous Jett Jackson” – o serie produsa de studiourile Disney (1998). A dat lovitura abia cu „Mean Girls” (2004), unde era Miss popularitate și îi facea zile fripte lui Lindsay Lohan. „Prefer sa joc în drame, dar tocmai de-asta o sa-mi exersez cat pot mana în comedie. Tocmai am jucat într-un thriller și o sa încerc și filme independente. Nu am chef sa fiu prinsa cu un ac în insectar, într-un veșnic rol”, spune ea. În același an, a avut ocazia sa joace în „The Notebook”, ecranizare a bestseller-ului lui Nicholas Sparks, în regia lui Nick Cassavetes. Acesta i-a rezervat rolul principal alaturi de Ryan Gosling, nascut la aceeași maternitate cu ea (cu patru ani mai tarziu). Cei doi jucau rolurile unor îndragostiți desparțiți din cauza familiei ei, iar Rachel a primit laude pentru interpretarea ei e plina de suavitate și prospețime. A urmat distribuirea în „Red Eye”, al lui Wes Craven (cel mai nou thriller care face furori la Hollywood), care i-a crescut considerabil cota. „Am fost extrem de flatata doar fiindca Wes Craven auzise de mine, nemaivorbind de faptul ca mi-a oferit un rol principal. Era ceva ce nu mai facusem, un rol puternic, tensionat, cu accente realiste – n-a trebuit sa port vreun costum de epoca ori o sabie cu laser. Iar Wes este un regizor absolut senzațional.

Citește mai multe despre Rachel numai în

Tags: