Ingineria genetică va ajunge, prin cai clonați, la Jocurile Olimpice

De: Marian Andrei / 21.08.2012, 17:40
Ingineria genetică va ajunge, prin cai clonați, la Jocurile Olimpice
Federația Ecvestră Internațională a ridicat, în luna iunie, interdicția referitoare la participarea armăsarilor clonați la competițiile internaționale, ceea ce înseamnă că la următoarele Jocuri Olimpice vor putea participa clone ale campionilor de la ediția care tocmai s-a încheiat.

Clonarea cailor este un lucru costisitor și imprevizibil – cercetătorii susțin că în timpul clonării pot fi reproduse doar 98% din organismul original. Experimentele consacrate clonării cailor au început în anul 2003, în Italia, în principal pentru reproducția cailor de rasă. Tehnologia clonării este un domeniu nou și în lume există doar câteva sute de armăsari clonați.

Crescătorii de cai au opinii diferite în ce privește intervenția genetică. În timp ce unii dintre ei încurajează această metodă care „permite păstrarea liniei genetice„, alții consideră consideră că experimentele științifice „sunt o violență împotriva animalelor„, acestea putând fi chiar „fatale pentru viața pe pământ„.

În momentul de față există o singură mare necunoscută: vor putea armăsarii clonați să repete succesele „originalelor”, în condițiile în care până prezent, niciunul dintre cei existenți nu a obținut rezultate deosebite la competițiile la care au participat?

Tags: