Ingrid Bergman, pe afișul oficial al Festivalului Cannes 2015

De: Carmen Ulian / 25.03.2015, 11:00
Ingrid Bergman, pe afișul oficial al Festivalului Cannes 2015
Afișul oficial al celei de-a 68-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, desfășurat în perioada 13 - 24 mai, va fi reprezentat de o fotografie cu actrița Ingrid Bergman.

Legendă a cinematografiei moderne, femeie liberă și actriță îndrăzneață, Ingrid Bergman a fost în același timp o vedetă hollywoodiană și o figură a neorealismului, schimbând adeseori tipologia rolurilor interpretate și țările de adopție în funcție de pasiunile sale, fără să își piardă însă niciodată grația și simplitatea.

Pe afișul din acest an, Ingrid Bergman, care a lucrat cu regizori celebri precum Alfred Hitchcock, Roberto Rossellini și Ingmar Bergman și a jucat alături de actori hollywoodieni de prim rang precum Cary Grant, Humphrey Bogat și Gregory Peck, apare într-o fotografie de tip portret, zâmbitoare, cu un chip care pare să privească spre un orizont plin de promisiuni.

Ingrid Bergman a fost desemnată președinte al juriului oficial de la Cannes în anul 1973.

„Familia mea și eu însămi suntem foarte emoționați de faptul că organizatorii Festivalului de la Cannes au ales-o pe minunata noastră mamă în calitate de imagine a afișului oficial, în anul centenarului nașterii sale”, a declarat actrița Isabella Rossellini, fiica ei.

Mai multe detalii pe Mediafax