Îngrijire anti-aging pentru părul tău. Tipsuri de la experţi

Apropo.ro / 04.07.2018, 17:16
Îngrijire anti-aging pentru părul tău. Tipsuri de la experţi
Odată cu înaintarea în vârstă, părul îşi pierde luciul, puterea, densitatea şi culoarea. Experţii ne explică ce se întâmplă cu părul pe măsură ce îmbătrânim şi ce putem face pentru a încetini procesul.

“Îmbătrânirea părului este un proces inevitabil. Aceasta este determinat de o serie de factori printre care se numără: vremea,  expunerea la razele UV, procesul de colorarea, chiar li modul în care ai grijă de el. Subţierea firului este cauzată şi de înaintarea în vârstă sau afecţiuni precum alopecia androgenică, ” explică Directorul Tehnic ghd Tim Moore.

Care sunt primele semne ale îmbătrânirii?

Un păr lipsit de strălucire, aspru, fragil şi subţire!  Din păcate, părul tău este la fel de afectat de procesul de îmbătrânire precum pielea, în unele cazuri chiar mai mult, atrag atenţia specialiştii ghd.

Ce se întâmplă cu părul nostru pe măsură ce îmbătrânim?

“Majoritatea oamenilor vor observa că se confruntă tot mai des cu vârfuri despicate şi electrizate. Firele vor începe să se subţieze, iar părul începe să cadă tot mai mult. Cel mai clar semn al îmbătrânirii? Apariţia firelor albe. Odată cu trecerea timpului, cuticula se degradează, astfel firul devine tot mai vulnerabil la factorii externi. Mai mult, foliculul nu mai absoarbe pigment, ceea ce duce la încărunţire,” explică specialistul.
Ai grijă de părul tău!