Îngrijirea parului

Apropo.ro / 28.01.2002, 13:50
Îngrijirea parului
Ca și pielea, parul reflecta starea noastra globala de sanatate și are nevoie de îngrijiri adecvate. Pentru a ne da seama despre ce vorbim, este bine sa aflați cît mai exact ce fel de par aveți. Parul uscat se caracterizeaza prin fragilitatea firelor, care se rup


Ca și pielea, parul reflecta starea noastra globala de sanatate și are nevoie de îngrijiri adecvate. Pentru a ne da seama despre ce vorbim, este bine sa aflați cît mai exact ce fel de par aveți. Parul uscat se caracterizeaza prin fragilitatea firelor, care se rup ușor, au aspect poros și sînt despicate la vîrfuri și nu au pic de stralucire.

În acest caz, prima masura este sa va feriți de soare și de apa din piscina (folosiți o casca din cauciuc). Nu recurgeți la tratamente chimice care s-ar putea dovedi nocive pentru pielea capului, foarte sensibila.

Masați cît mai des cu putința scalpul, pentru a stimula glandele sebacee. Parul fin este la fel de greu de întreținut și aranjat, pentru ca nu are volum și "atîrna" la numai 15 minute dupa ce l-ați dat cu spuma cea mai puternica.

Important pentru acest tip de par este sa evitați metodele de înfrumusețare care presupun temperaturi mari și sa nu abuzați de fixativ și geluri. Parul deteriorat, în urma unui permanent mai brutal sau a unei vopsiri cu un produs inadecvat, poate fi salvat numai daca renunțați macar pentru o perioada la bucle sau culori și sa-l lasați sa creasca natural, taindu-l cît se poate de des.

Spalat și iar spalat, parul vostru este tot lucios și compact? Este clar ca aveți un par gras, iar responsabilii pot fi ereditatea, alimentația și mediul în care lucrați.

Parul gras este de cele mai multe ori tratat în mod necorespunzator și spalat cu cele mai puternice produse, în fiecare zi. Acest gest nu duce decît la sporirea cantitații de sebuum (pentru ca pielea capului se simte agresata și vrea sa se protejeze) și la matreața.

În cazul în care aveți un par gras, încercați sa nu masati prea tare pielea capului, pentru a nu stîrni "mînia" glandelor sebacee.

Traducere și adaptare de Oana Capalb – ProTV Magazin