Initiativa SUA de a vinde armament tarilor din Golful Persic, criticata

Apropo.ro / 30.07.2007, 14:01
Initiativa SUA de a vinde armament tarilor din Golful Persic, criticata
Un parlamentar german a criticat, luni, vânzarea de armament de catre Statele Unite Arabiei Saudite si altor cinci tari din Golful Persic si pe care Washingtonul urmeaza sa le faca publice, apreciind ca acestea ar putea destabiliza regiunea, relateaza AFP. "În timp ce adaugam

Un parlamentar german a criticat, luni, vânzarea de armament de catre Statele Unite Arabiei Saudite si altor cinci tari din Golful Persic si pe care Washingtonul urmeaza sa le faca publice, apreciind ca acestea ar putea destabiliza regiunea, relateaza AFP.

„În timp ce adaugam explozibili depozitului de munitii, sporim riscul si nu amelioram securitatea în regiune”, a declarat presedintele comisiei parlamentare de Politica Externa, Ruprecht Polenz, într-un interviu publicat, luni, de cotidianul Frankfurter Rundschau.

Potrivit presei, Washingtonul intentioneaza sa încheie contracte de livrare de armament Arabiei Saudite si altor state din Golful Persic în valoare de 20 de miliarde de dolari, si sa acorde asistenta militara Israelului si Egiptului în valoare de 40 de miliarde de dolari, pentru a contracarea influenta Iranului în regiune.

Polenz sustine ca aceste contracte ar putea incita Iranul sa îsi accelereze propriul programul de achizitie de material militar.

Mediafax