Inițiatorii PLD și liderii PD au stabilit sa se întâlneasca saptamânal

Apropo.ro / 11.12.2006, 16:18
Inițiatorii PLD și liderii PD au stabilit sa se întâlneasca saptamânal
Liderii PD Emil Boc, Adriean Videanu și Vasile Blaga s-au întâlnit, luni, cu inițiatorii Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și Gheorghe Flutur, participanții la discuție convenind ca astfel de întruniri sa aiba loc saptamânal sau la

Liderii PD Emil Boc, Adriean Videanu și Vasile Blaga s-au întâlnit, luni, cu inițiatorii Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica și Gheorghe Flutur, participanții la discuție convenind ca astfel de întruniri sa aiba loc saptamânal sau la doua saptamâni.

„A fost o întâlnire preliminara, în care am discutat modul în care ne vom întâlni în mod regulat de acum înainte: o data pe saptamâna sau la doua saptamâni, în funcție de evoluția evenimentelor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Theodor Stolojan.

El a precizat ca un alt subiect de discuție l-a constituit colaborarea în Parlament.

La rândul sau, Gheorghe Flutur a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca a fost „o întâlnire preliminara” cu liderii PD, în care s-a discutat despre colaborarea parlamentara.

„Am discutat sa avem și alte întâlniri, în perspectiva sa ne consultam în primul rând în domeniul parlamentar”, a precizat Flutur.

El a mai spus ca a fost o întâlnire scurta, în care inițiatorii PLD și liderii PD au stabilit sa se mai întâlneasca pentru „consultari pe diverse probleme”.

Surse din conducerea PD au precizat, pentru MEDIAFAX, ca liderii democrați au anulat reuniunea saptamânala de luni a Biroului Permanent Național al partidului pentru a organiza aceasta întâlnire cu inițiatorii PLD.

Democrații și platformiștii au abordat subiectul colaborarii oficiale între cele doua formațiuni, în condițiile în care apropierea politica a PD de PLD depinde de termenul legal în care platformiștii își pot înregistra la tribunal formațiunea lor ca partid politic, au spus sursele citate.

Acestea au completat ca un alt subiect abordat de cele doua delegații a fost, de altfel, chiar înscrierea la tribunal a PLD, Stolojan și Flutur având, în prezența democraților, o serie de discuții telefonice cu potențiali liberali-democrați din teritoriu.

Mediafax