Inlocuitor pentru Lobont

Apropo.ro / 26.02.2002, 08:31
Inlocuitor pentru Lobont
Dinamo încearca sa-l ia pe portarul macedonean Bobby Tenev, care, din sezonul urmator, ar deveni titular între buturi dupa reîntoarcerea la Ajax a internationalului român Sosit în România în curtea Stelei, pentru a carei echipa de tineret a si jucat într-un meci amical cu Gloria Buzau,

Dinamo încearca sa-l ia pe portarul macedonean Bobby Tenev, care, din sezonul urmator, ar deveni titular între buturi dupa reîntoarcerea la Ajax a internationalului român

Sosit în România în curtea Stelei, pentru a carei echipa de tineret a si jucat într-un meci amical cu Gloria Buzau, portarul macedonean Bobby Tenev s-a prezentat de ieri în Stefan cel Mare, unde are sanse foarte mari sa ramîna. În vîrsta de 27 de ani, goal-keeper-ul a ajuns în trupa „cîinilor” prin intermediul lui Giovanni Becali, prieten bun cu impresarul jucatorului, Mite Mitev, omul care, în 1999, a si contribuit decisiv la finalizarea transferului lui Liviu Ciobotariu la Standard Liege.

Tenev se afla înca sub contract cu Pobeda Prilep, formatie care a eliminat pe Universitatea Craiova din Cupa UEFA în 2000, dar, daca antrenorul Ion Marin se va decide sa-l opreasca în lot, nu vor exista probleme pentru rezolvarea tranzactiei. În principiu, Dinamo ar trebui sa achite circa 150.000 de dolari pentru cumpararea portarului, care ar urma sa semneze un angajament pe doi ani cu alb-rosiii.

Jucatorul, care locuieste deocamdata la hotelul „Turist”, va efectua azi, la Saftica, primele doua antrenamente sub comanda lui „Sapaliga”, asteptînd un raspuns din partea clubului în cursul zilei de joi, cînd va reveni în tara si Becali, aflat acum la Istanbul pentru partida Galatasaray – Liverpool. Aducerea lui Tenev ar avea menirea sa compenseze iminenta întoarcere a lui Lobont la Ajax, Dinamo încercînd sa-si asigure astfel din timp un înlocuitor competitiv pentru postul dintre buturi.

Ultimul semn de întrebare: Munteanu sau Stînga?

Despartirile de Vali Nastase si Adrian Mihalcea, ambele produse în urma cu o luna, au lasat doua goluri mari în apararea si în atacul dinamovistilor, probleme pe care antrenorul Ion Marin a încercat sa le rezolve si în recentul turneu din Antalya. Astfel, locul lui Nastase în pozitia de libero urmeaza sa fie preluat de tînarul de 20 de ani Marin Vatavu.

„Sapaliga” are si o varianta de rezerva pentru linia defensiva, cu Giani Kirita si Iodi la marcaj si Onut libero, pe care a încercat-o în repriza a doua a partidei cu Skonto Riga si în meciul cu Rostelmas, rezultatele fiind pozitive. La mijloc s-ar putea produce o schimbare spre deosebire de sezonul de toamna, Vlad Munteanu sa fie titularizat în locul lui Stînga, primul demonstrînd în pregatiri un apetit ofensiv, materializat prin trei goluri. Atacul îi da cele mai multe batai de cap lui Ion Marin, dar, cel putin pentru meciul cu Steaua din Supercupa, tehnicianul va merge în atac pe experimentatii Claudiu Niculescu si Sabin Ilie.

Echipa probabila:

Lobont – Kirita, Vatavu, Onut – Bolohan, Pîrvu, Tames, Vl. Munteanu, Tîlvan – Cl. Niculescu, S. Ilie

Sursa: www.prosport.ro