Inmatricularea de la A la Z

Apropo.ro / 16.11.2001, 04:58
Inmatricularea de la A la Z
Ti-ai cumparat o masina si abia astepti sa te asezi la volan. Nu mai ramane decat un pas, sa te duci la Politie si sa o inmatriculezi. Pentru aceasta trebuie sa te asiguri ca ai la tine urmatoarele acte: 1. actul de identitate (buletinul); 2. cartea de identitate a


Ti-ai cumparat o masina si abia astepti sa te asezi la volan. Nu mai ramane decat un pas, sa te duci la Politie si sa o inmatriculezi. Pentru aceasta trebuie sa te asiguri ca ai la tine urmatoarele acte:

1. actul de identitate (buletinul);

2. cartea de identitate a autovehiculului. Prevazuta cu elementele de securizare aplicate de R.A.R. Acestea sunt reprezentate de doua abtipilduri de plastic care sunt aplicate pe masina si pe carte;

3. fisa de inmatriculare.

4. anexa certificatului de inmatriculare, eliberata de Regia Autonoma „Registrul Auto Roman”, cu inspectie tehnica valabila;

5. chitanta de plata a noului imprimat (prima taxa de inmatriculare)– 157.000 lei si poate fi platita la orice unitate C.E.C sau la sucursalele B.C.R si B.R.D;

6. copie xerox dupa dovada primei de asigurare prin efectul legii;

7. dovada de plata a taxei de inmatriculare – 187.900 lei platiti la C.E.C, pentru masinile cu greutate de 3,5 t si 375.800 pentru masinile cu o greutate mai mare de 3,5 t. In cazul in care masina este cumparata din strainatate este necesara si o copie a declaratiei vamale de import.

Fisa de inmatriculare o cumperi de la unul din ghiseele aflate in jurul sectiei de politie la care efectuezi inmatricularea. Apoi impreuna cu vanzatorul trebuie sa te duci la Administratia Financiara si sa scoti masina de pe ROL-ul lui. Dupa care, in termen de 24 h, trebuie sa te prezinti la Administratia Financiara a sectorului pe raza caruia ai domiciliul si sa inscrii masina pe numele tau. Administratia va aplica o viza care atesta obligatia de plata a impozitului anual.

Dupa ce ai obtinut toate aprobarile te duci la Politie si depui dosarul. Dupa sapte zile ti se va elibera talonul si Cartea de Identitate a autovehiculului.

La rubrica observatii, ai grija sa treci codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate (in cazul persoanelor fizice) si semnatura vanzatorului si cumparatorului.

Daca din diferite motive nu te poti deplasa la ghiseu, poti delega alta persoana sa iti faca inmatricularea. Cel imputernicit trebuie sa aiba asupra sa o procura notariala, insotita de actul de identitate.

Mirel Mircea

Tags: