Înotător britanic, salvat de delfini

De: Marian Andrei / 29.04.2014, 14:00
Înotător britanic, salvat de delfini
Un înotător britanic de cursă lungă a fost salvat de către un grup de delfini care l-au protejat atunci când în apropierea sa a apărut un rechin Marele Alb.

Adam Walker se afla în mijlocul unei curse de 25 de kilometri, traversând strîmtoarea Cook din Noua Zeelandă când a crezut că i s-a apropiat sfârșitul: lângă el a apărut un rechin Marele Alb.

Nu mică i-a fost mirarea când, înainte de a fi atacat, un grup format din 10 delfini l-a înconjurat, protejândul de rechin, până când acesta a renunțat și s-a îndepărtat.

Pe 23 aprilie, la o zi după cursă, Walker a postat pe Facebook imagini cu delfinii, însoțite de comentariul „Delfinii care m-au protejat și m-au condus acasă!”.

Traversarea strâmtorii Cook, pe care Walker a realizat-o în 8 ore și 36 de minute, este una dintre cele șapte probe componente ale Ocean’s Seven, o competiție internațională de înot pe distanțe lungi.

Aceasta a fost cea de-a șasea cursă a lui Walker, el traversând anterior Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul Molokai, Canalul Catalina și Canalul Tsugaru. Cursa cu care va încheia competiția va avea loc în august, când va traversa Canalul Nordului, cel care desparte Irlanda de Nord de Scoția.