Inovație la MECTS: pe diplome va fi trecut numele facultății, nu al ministerului

De: Marian Andrei / 02.10.2012, 09:32
Inovație la MECTS: pe diplome va fi trecut numele facultății, nu al ministerului
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat, la debutul anului universitar de la Universitatea Politehnica București, că diplomele de absolvire ar putea suferi câteva modificări în ceea ce privește înscrisurile care se regăsesc pe acestea.

Ministrul de resort a spus că diplomele de absolvire ar putea avea înscris numele universității la care au fost efectuate studiile, și nu cel al Ministerului Educației. Andronescu a accentuat  faptul că va solicita acest tip de modificare.

„Mi se pare corect ca fiecare universitate să își asume certificarea pregătirii propriilor absolvenți, prin diplomele pe care le eliberează. (…) Pe diploma de licență să nu mai fie pusă sigla ministerului, ca nimeni să nu se mai ascundă în spatele acestei sigle și fiecare să-și asume diploma”, a subliniat ministrul.

Andronescu a mai spus că, în opinia sa, nu este corect ca, sub „umbrela” Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), universitățile să elibere diplomele tuturor absolvenților.