INS: Rezultatele recensamantului, in ianuarie 2012

Apropo.ro / 04.11.2011, 10:39
INS: Rezultatele recensamantului, in ianuarie 2012
Presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, a declarat ieri ca rezultatele recensamantului desfasurat in luna octombrie in Romania vor fi publicate la finele lunii ianuarie 2012.

Voineagu a explicat ca ”La acest moment este prematur sa facem estimari cu privire la rezultatul recensamantului. In cele 12 zile de inregistrare recenzorii au intrat in 8.387.153 de locuinte si au inregistrat 19.599.509 persoane. Trebuie, insa, sa precizez faptul ca numarul de persoane recenzate nu reprezinta populatia stabila a Romaniei fiindca in aceste inregistrari nu au intrat persoanele inregistrate de MAE sau MAI, persoanele din Bucuresti care au ales sa se autoinregistreze sau cele care locuiesc in spatii colective – camine, spitale, etc. Abia dupa ce vom avea rezultatele provizorii, la finele lunii ianuarie 2012, vom putea face supozitii cu privire la viitorul demografic al Romaniei”.

Vergil Voineagu a mai adaugat ca, dupa finalizare, rezultatele vor fi transmise si institutiilor europene interesate de numarul de locuitori ai statelor membre UE.