INSANE, primul turneu in Romania, in noiembrie

Apropo.ro / 01.11.2006, 10:57
INSANE, primul turneu in Romania, in noiembrie
TIMISOARA POD 16 - Club 08.11.2006 SIBIU STAGE CLUB 09.11.2006 BUCURESTI OLD SCHOOL - Club 10.11.2006 CONSTANTA EL COMMANDANTE Club 11.11.2006 CLUJ NAPOCA ROLAND GARROS - club 12.11.2006 Incepand cu anul 1999, Insane au sustinut peste 300

TIMISOARA
POD 16 – Club
08.11.2006

SIBIU
STAGE CLUB
09.11.2006

BUCURESTI
OLD SCHOOL – Club
10.11.2006

CONSTANTA
EL COMMANDANTE Club
11.11.2006

CLUJ NAPOCA
ROLAND GARROS – club
12.11.2006

Incepand cu anul 1999, Insane au sustinut peste 300 de concerte live in 14 tari, scotand pana acum 3 albume si 6 videoclipuri. Au sustinut 3 turnee europene in care au cantat alaturi de SOULFLY, PRO -PAIN, Napalm Death, Diecast, 4LYN, Deep Insight, Ektomorf, D.R.I.

Imre Bende – guitar
Gábor Érsek – drums
László Kádár – guitar
Oszkár Knapp – vocal
Bertalan Tóth – bass guitar

ISTORIA INSANE
1998-1999:
Insane a fost fondata in 1998 de catre Gábor Érsek si Oszkár Knapp. Au avut primul concert in 1999, dar atunci majoritatea melodiilor erau cover-uri si doar cateva ale lor. In acelasi an au inregistrat 4 demo-uri.

2000:
Au cantat alaturi de trupa Freshfabrik in tour-ul unguresc din 2000. In acelasi an au completat primul lor tour cantand in 10 locatii. Single-ul numit Speech of Dead, care a fost inrgistrat la Denevér studio a fost inclus in Shock MagazinÂ’s collection album si a fost difuzat postul national de radio EST FM – UNGARIA.

2001:
In 2001 au plecat in cel mai lung tour de-al lor, si au fost prezenti la festivale mai mari (PEPSI Island). In acel timp au cantat numai melodi de-ale lor si conceptul de debut al albumului a inceput sa dea roade.

In acest an apareau foarte des in cluburi rock din Budapesta si au avut ocazia de a se introduce publicului innaintea unor trupe faimoase cum ar fi Destiny or Running Like Thives.

2002:
Au ajuns sa aibe o mare reputatie. In Ianuarie 2002 au lansat primul lor LP (Searching for Thoughts), bugetul mic determinand calitatea sunetului, dar in ciuda aestora publicul a reactionat pozitiv.

Primul tour al LP-ului s-a desfasurat in deschiderea trupei rock nr.1 in Ungaria (Tankcsapda) si a altor trupe faimoase (Action, Superbutt, Freshfabrik), si au fost invitati nu doar la festivaluri mari de muzica dar si la emisiuni TV. Clipul (Play) a fost facut in Iulie ajungand un Insane-hit. Acest an au castigat locul 2 din sute de participanti la un concurs de talente organizat de catre Warner Music Hungary and VIVA TV.

2003:
Dupa ce au inregistrat albumul de debut, Insane a inceput sa scrie cantece pentru cel de-al doilea LP. Au fost invitati de mult mai multe formatii celebre si au avut proprile spectacole. De asemenea in acest an au avut concerte si in afara tarii.

In acelasi an au cantat la toate festivalurile mari si au devenit trupa ungara cu cea mai intense activitate concertistica. La sfrsitul acetui an au inregistrat cel de-al doilea LP.

2004:
Au inregistrat LP-ul intitulat XXI. Century Poison, care a devenit o importanta mentiune, atat pentru activitatea lor profesionala cat si pentru public., atat nuzica cat si sound-ul fiind un mare pas inainte fata de primul LP. Dupa cateva modificari in componenta membrilor formatiei Insane si-au adus un al doile chitarist. Acest fapt a modificat substantial calitatea interpretarilor live si a dat o mai mare culoare tuturor pireselor. Anul 2004 este cel ce a consolidate succesul trupei, turneul European ce a purtat titlul „Get Poisoned Now!” parcurgand tari precum(Austria, Belgium, Bulgaria, France, Germany, Serbia and Slovakia).

Trei videoclipuri au fost realizate de pe acest LP, la piesele (Poor Silence, Blood of the Machine, Voyeur) iar cateva piese au fost compilate pe albume de coletie.

O jumatate de an mai tarziu au incercat o noua experienta ce s-a dovedit de success, realizarea EP-ului ICBad. O noua experienta pentru ca acesta nu a fost expus comercializarii ci s-a putut downloada de pe site-ul oficial www.insanemusic.hu. Dupa succesul inregistrat de EP-ul ICBad Insane au devnit si mai populari, fiind invitati in concerte alaturi de trupe faimoase, precum D. R. I, Deep Insight etc.

Anul s-a incheiat cum nu se poate mai bine pentru trupa, fiind nominalizati de catre Viva Television la categoria „Best modern rockband of Hungary”.

2005:
Dupa doua luni intense de lucru in studio apare cel de al treila album – King of Fools, la inceputul lunii martie. Trupa isi creaza un nou sound si reusesc sa atraga mult mai multi fani. Dupa lansarea albumului trupa a plecat in turneu intreg anul; turneu ce a inceput cu concerte pe 25-30 de scene din Ungaria si a continuat cu festivalurile de vara unde au concertat alaturi de NAPALM DEATH, PRO-PAIN, DIECAST, EKTOMORF etc.

VIVA si alte statii TV au difuzat de nenumarate ori primul clip extras de pe album, Scare the crows.

In octombrie 2005 au facut concertul de lansare a albumului, la Kultiplex, concert ce a fost „absolutely sold out”.

Albumul a fost prezentat si in Europa de Vest printr-un turneu de 3 saptamani in Europa de Vest, alaturi de bine cunoscuta trupa Dark Day Dungeon. Turneul vest european a curpins urmatoarele teari: Austria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Germania, Polania, Letonia, Lituania, Elvetua, Slovacia.

2006.
Anul a inceput cu turnee in Austria, Cehia, Belgia, Olanda, Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, plus cateva concerte alaturi de SOULFLY and 4lyn.

In februarie, Insane au fost din nou nominalizati la VIVA televisionÂ’s awards in categoriile „Best hungarian modern rock band” si „hope of the year”.

In may basistul trupei a fost inlocuit de catre Bertalan Tóth.

Pe timpul verii au parcurs un turneu de festivaluri in Ungaria, Estonia, Germany si Latvia.

De-a lungul timpului, articole si interviuri cu si despre INSANE au aparut in:- Metal Hammer, HammerWorld, Wanrted, Rockinform, Bravo, Popcorn

DISCOGRAFIE:
2005: King Of Fools
2004: ICBad EP
2003: XXI. Century Poison
2002: Searching For Thoughts
2000: Unhappy DEMO
1999: Got Nothing To Do?! DEMO + collection albums (BPRNR Comp., Metal Hammer stb.)

VIDEOCLIPURI:
2006: Last Lucky Day
2005: Scare The Crows
2004: Voyeur
2004: Blood Of The Machine
2003: Poor Silence
2002: Play
www.insanemusic.hu
www.myspace.com/bandinsane