Insigne pentru femei însarcinate, la Londra

Apropo.ro / 09.03.2005, 11:14
Insigne pentru femei însarcinate, la Londra
Compania londoneza de metrou (LU) va înmîna insigne speciale femeilor însarcinate pentru a încuraja calatorii sa le cedeze locul, transmite BBC online. Insignele cu inscripția "Baby on Board" vor face femeile însarcinate mai ușor de identificat pentru ceilalți pasageri. Un


Compania londoneza de metrou (LU) va înmîna insigne speciale femeilor însarcinate pentru a încuraja calatorii sa le cedeze locul, transmite BBC online.

Insignele cu inscripția „Baby on Board” vor face femeile însarcinate mai ușor de identificat pentru ceilalți pasageri. Un reprezentant al LU a precizat ca un sondaj realizat de companie a descoperit ca viitoarele mamici se sfiesc sa le ceara celorlalți pasageri sa le cedeze locul. LU spera ca insignele vor încuraja oamenii sa se ridice fara sa fie rugați.

Emily O’Regan, însarcinata în luna a noua, calatorește zilnic cu metroul și crede ca insignele sînt o idee buna. „Uneori este greu sa-ți dai seama ca o femeie este însarcinata, mai ales iarna, cînd toata lumea se îmbraca mai gros. Iar în aglomerația din metrou, nu întotdeauna este vizibila burtica. (…) În felul acesta, nimeni nu va mai putea spune ca nu și-a dat seama”, spune ea.

„La începutul sarcinii, cînd înca nu se vede, multe femei se simt rau și leșina și este periculos pentru ele sa stea în picioare într-un vagon aglomerat”, a completat aceasta.

Mediafax