Inspiraţie de lectură pentru un weekend de primăvară

De: Andra Voiculescu / 23.04.2019, 13:52
Inspiraţie de lectură pentru un weekend de primăvară
Recomandarea de lectură!


Fiicele paznicului, JEAN D. PENDZIWOL – O poveste despre devotament, identitate, loialitate

Deşi mintea ei este încă lucidă, pe Elizabeth o trădează ochii. Pentru că nu mai poate să vadă cărţile şi tablourile care erau pentru ea o sursă de bucurie, îşi umple golul din suflet cu muzică şi cu amintiri ale familiei ei. Trecutul revine cu forţa în prezent atunci când jurnalele tatălui ei decedat sunt găsite pe o veche epavă. Cu ajutorul lui Morgan, o adolescentă delincventă silită să presteze muncă în folosul comunităţii, Elizabeth parcurge jurnalele, iar cele două se apropie pe parcursul acestei călătorii imaginare în trecut, pe insula Porphyry de pe Lacul Superior, unde tatăl lui Elizabeth a fost paznicul farului timp de 70 de ani.

Colecţionarul de obiecte pierdute – RUTH HOGAN

Un roman de debut fermecător şi emoţionant, care explorează felul în care ne regăsim pe noi înşine, precum şi legăturile surprinzătoare dintre noi şi obiectele cărora le atribuim magie şi sens. Anthony Peardew este colecţionarul de obiecte pierdute. În urmă cu 40 de ani a pierdut un obiect care îi fusese încredinţat de logodnica lui, Therese. În aceeaşi zi, ea a murit pe neaşteptate, iar el a încercat să se consoleze strângând obiectele pierdute de alţii şi scriind povestiri despre ele. Atunci când i se apropie sfârşitul, Anthony îi încredinţează această misiune asistentei sale, Laura, care va încerca să redea obiectele pierdute proprietarilor.

APRECIERI CRITICE: „O poveste minunată despre dragoste, pierdere şi puterea de vindecare a prieteniei.” Catherine Hall

„Scriitura lui Hogan are căldura liniştitoare a ceştilor de ceai şi de cacao pe care le consumă adesea personajele ei… un roman ca pe vremuri, cu un praf de magie”. Kirkus Reviews