Instrumente de tortură sau bijuterii bizare? (Poze)

Apropo.ro / 06.02.2013, 18:00
Creativitatea designerilor de bijuterii a ajuns atât de departe încât ajungi să deosebești cu greu un unicat de un instrument folosit la tortură. Sau noi nu înțelegem arta?

Designerul american Jennifer Crupi a creat o colecție de bijuterii „Ornamental Hands”ce par a fi instrumente de tortură victoriene decât accesorii de înfrumusețare.

bijuterii crupi

De fapt, artista ne îndeamnă prin creațiile sale mecanice să adoptăm o postură corectă atunci când ne aflăm în public, prin bijuteriile ei Crupi amplifică limbajul corpului și încurajează gesturile fără a deveni penibile.

Artista în vârstă de 39 de ani ce locuiește în New Jersey spune că s-a inspirat de oamenii din jur și de limbajul trupului lor în creațiile sale.

bijuterii crupi

Ea este foarte atentă la gesturile pe care le face, în special cu mânile, pentru că nu vrea să fie înțeleasă greșit de ceilalți. În combinație cu poziții des întâlnite în operele de artă ale artiștilor de-a lungul vremurilor, Crupi s-a întrecut pe sine.

Toate obiectele colecției sale dau impresia că, odată purtate, te asemeni unei marionete, lăsând la o parte faptul că seamănă cu instrumentele de tortură sau cu dispozitive pentru oameni cu probleme.