Insula Alcatraz va gazdui un hotel

Apropo.ro / 16.06.2008, 10:46
Una dintre cele mai controversate locatii din lume este fosta inchisoare Alcatraz, iar pe aceeaasi insula se va construi un hotel "fara paza".

Una dintre cele mai controversate locatii din lume este fosta inchisoare Alcatraz ce a gazduit de-a lungul timpului nume mari de criminali. Inchisoarea se afla pe insula cu acelasi nume, iar autoritatile vor sa acorde o valoare turistica locului, datorita cererilor tot mai mari a celor care doresc sa viziteze insula, si vor construi un hotel.

Dupa San Francisco, Insula Alcatraz este a doua locatie turistica populara, si in consecinta, ridicarea unui hotel in zona care sa permita accesul vizitatorilor va creste considerabil valoarea turistica.

Anual, peste 1,5 milioane de vizitatori pasesc pe locul unde odinioara a existat celebra inchisoare Alcatraz. Biletele sunt vandute cu mult timp inainte.

Majoritatea persoanelor ajung cu feribotul pe insula, au acces sa viziteze o arie restransa a Alcatrazului, in timp ce restul hectarelor sunt neaccesibile publicului larg. Vizitatorii sunt atrasi tocmai de aceasta parte inchisa ce ascunde locuri salbatice, camera unde gardienii si prizonierii se distrau (sala de bowling, scena de teatru).

Un hotel in zona, construit in aceeasi structura care a adapostit gardienii, va oferi vizitatorilor acces 24 de ore din 24 la "The Rock".

Viitoarea constructie include casinouri, distractii pentru viata de noapte, poate chiar si o noua inchisoare. De asemenea, se vor deschide cafenele, insula va putea fi vizitata in intregime. Proiectul este realizat pentru urmatorii 20 de ani.Proiectul urmeaza a fi pus pe hartie, dupa care se vor stabili si bugetele.

Alcatraz

Alcatraz a fost inchisa in 1963, insa statusul insulei se mentine ca brand national istoric. Alcatraz a luat fiinta ca inchisoare atunci cand guvernul federal a dorit sa demonstreze opiniei publice ca este extrem de categoric si puternic in fata crimei. La Alcatraz nu erau niciodata cazati mai mult de 275 de prizonieri, capacitatea maxima fiind de 336 de locuri. Detinutilor nu li se permitea sa vorbeasca intre ei decat in timpul meselor sau in momentele de recreere.

Imagini Alcatraz (6 Foto)