INTEL – Elemente care vor schimba direcția de evoluție a PC-urilor

Apropo.ro / 25.04.2006, 15:00
INTEL - Elemente care vor schimba direcția de evoluție a PC-urilor
Tehnologia Intel® vPro™ ofera un nivel crescut de securitate, costuri mai scazute și performanța superioara, în condițiile unui consum de energie mai eficient Modul în care lumea percepe și utilizeaza PC-urile pentru business este pe cale sa se schimbe, o data

Tehnologia Intel® vPro™ ofera un nivel crescut de securitate, costuri mai scazute și performanța superioara, în condițiile unui consum de energie mai eficient

Modul în care lumea percepe și utilizeaza PC-urile pentru business este pe cale sa se schimbe, o data cu introducerea pe piața de catre Intel Corporation a noii tehnologii Intel® vPro™, un element revoluționar în domeniul securitații și ușurinței de administrare a PC-urilor desktop, care asigura în plus un nivel de performanța ridicat, în condițiile unui consum de energie remarcabil de economicos.

La ora actuala, companiile sunt urmarite, într-o masura tot mai mare, de diverse pericole care țin de economia sau de securitate operațiunilor lor, de exemplu viruși, spyware sau furturi de identitate, iar managerii de IT doresc sa îmbunatațeasca modelele de procese și servicii oferite clienților lor. Tehnologia Intel vPro va oferi companiilor și departamentelor lor de IT un avantaj competitiv, prin intermediul inovațiilor revoluționare și al tehnologiilor care vor contribui la folosirea cât mai eficienta a resurselor și a bugetelor de IT, din ce în ce mai reduse.

Compania a prezentat astazi modul în care tehnologia Intel vPro va oferi aceste avantaje de la o data ulterioara, în cursul acestui an, prin intermediul unei colaborari pe scara larga cu lideri din domeniul software și al serviciilor de IT, beneficiind de suport din partea producatorilor de sisteme PC din întreaga lume. Brand-ul Intel vPro este cea mai recenta completare a portofoliului de brand-uri Intel, iar primul sau segment-ținta îl reprezinta companiile și clienții din domeniul IT.

„La fel ca tehnologia mobila Intel® Centrino™ și tehnologia Intel® Viiv™, tehnologia Intel vPro va reuni inovații de ținuta mondiala în domeniul procesoarelor, cipseturilor, rețelelor și software-ului,” a declarat William A. Swope, vicepreședinte Intel și director Digital Enterprise Brand Management. „Aceasta tehnologie reprezinta un progres semnificativ în domeniul PC-urilor desktop și, mai simplu spus, ofera companiilor un nivel de securitate și ușurința în administrare mai ridicat ca oricând – toate aceste caracteristici fiind furnizate de unul dintre cele mai puternice și mai eficiente PC-uri de pe piața, în materie de consum de energie.”

În centrul primelor PC-uri bazate pe tehnologia Intel vPro se va afla o microarhitectura Intel® Core™ cu procesor dual-core. Aceasta microarhitectura de generație urmatoare, la 64 biți, aduce un progres semnificativ în materie de performanța și reduce consumul de energie, îmbunatațind astfel timpul de reacție și eficiența operațiunilor.

Tehnologia Intel vPro mai include și a doua generație de tehnologie Intel® Active Management (Intel® AMT) și Tehnologie Intel® Virtualization (Intel® VT). Intel VT va fi integrata în procesorul dual-core, iar urmatoarea generație de Intel AMT va fi integrata în noul cipset al platformei. Aceste inovații în domeniul hardware, combinate cu soluții software susținute de industrie, reprezinta nivelul superior de securitate și ușurința în administrare oferit de brand-ul Intel vPro.

Ajutând companiile sa își reduca cheltuielile de susținere a PC-urilor, Intel AMT contribuie la administrarea, inventarierea, diganosticarea și repararea PC-urilor, chiar și atunci când sistemele sunt închise sau au sisteme de operare ori hard drive-uri defecte. A doua generație de Intel AMT ofera abilitatea de a izola PC-urile infectate, înainte ca acestea sa aiba un impact asupra rețelei, alertând IT-ul atunci când pericolul a fost îndepartat.

Consolidând la parametri superiori securitatea PC-urilor, Intel VT permite construirea unor medii bazate pe hardware-uri separate, independente, în interiorul unui singur PC, pentru ca managerii de IT sa poata crea un mediu de service dedicat, sigur – sau o partiție – în care sa poata fi rulate independent anumite task-uri sau activitați, invizibile pentru și izolate de utilizatorii PC.

Demonstrând suportul industriei de gen pentru tehnologia Intel vPro, Symantec*, un lider care se bucura de mare încredere în industrie, a anunțat astazi ca intenționeaza sa colaboreze cu Intel pentru a construi soluții de securitate, creând un mediu izolat în afara principalului sistem de operare al PC-ului, cu scopul de a administra mai bine eventualele pericole la adresa securitații. Acest mediu sigur, virtualizat, va oferi un nivel superior de control și protecție pentru infrastructura datelor.

Susținerea de care se bucura tehnologia Intel vPro este de asemenea evidenta prin noile aplicații și soluții care vor fi disponibile în anul urmator de la vânzatori de software din întreaga lume, între care Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec și Zenith.

Liderii din industria de servicii IT au de asemenea de câștigat de pe urma capabilitaților încorporate ale tehnologiei Intel vPro, care asigura o mai buna ușurința în administrare. Companii de service din întreaga lume, între care Atos Origin, EDS și Siemens AG, au obținut reduceri de costuri însemnate prin intermediul Intel AMT și au publicat articole care subliniaza economiile importante de timp și fonduri asigurate de platformele bazate pe Intel AMT.

PC-urile bazate pe Intel vPro vor include și cele mai recente capabilitați de grafica Intel, încorporate, care vor oferi o performanța superioara aplicațiilor de business mainstream, fiind capabile sa furnizeze întreaga gama de caracteristici oferite de interfața pentru grafica inclusa în viitorul sistem de operare de la Microsoft, Windows Vista*.

Tehnologia Intel vPro va face parte din programul Intel® Stable Image Platform, care ofera tranzicții predictibile și promite ca software stack-urile și driver-ele Intel vor fi disponibile și vor ramâne neschimbate timp de cinci trimestre de la momentul lansarii produsului. Aflat în al patrulea an al sau, acest program permite companiilor sa califice un sistem o singura data, în loc sa fie obligate sa recalifice sistemul din cauza schimbarilor de software sau hardware.

Tehnologia Intel vPro va deschide o noua era pentru activitațile de computing ale companiilor, începând cu a doua jumatate a acestui an, și va fi identificata printr-un nou logo aplicat pe PC-urile de la marii producatori de sisteme și vânzatori din întreaga lume.

Intel, lider mondial în domeniul inovației bazate pe siliciu, creeaza tehnologii, produse și inițiative pentru a determina un progres continuu al modului în care oamenii lucreaza și traiesc. Informații suplimentare despre Intel sunt disponibile la www.intel.com-pressroom.

Intel, logo-ul Intel logo, Intel Viiv, Intel Centrino și Intel vPro sunt marci înregistrate ale Intel Corporation sau subsidiarelor sale în Statele Unite sau alte țari.

*Alte nume și marci pot fi considerate proprietatea altor companii.

Mediafax