Intel: Microsoft va lansa Windows 8 înainte de a fi gata, cu bug-uri încă nerezolvate

De: Marian Andrei / 26.09.2012, 13:42
Intel: Microsoft va lansa Windows 8 înainte de a fi gata, cu bug-uri încă nerezolvate
Directorul general al Intel, cel mai mare producător de microprocesoare din lume și cel mai important partener al Microsoft, Paul Otellini, a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu angajații din Taiwan că Windows 8 are încă nevoie de îmbunătățiri înainte de a fi gata de apariția pe piață.

Comentariile lui Otellini privind noul sistem de operare al Microsoft confirmă opiniile critice exprimate de unii analiști.

Suntem îngrijorați de numărul de bug-uri nerezolvate și de optimizări care par să fie necesare pentru a pregăti pentru piață sistemul beta la care am avut acces”, a afirmat analistul JMP Securities Alex Gauna. Acesta se referă la varianta Windows 8 prezentată recent la Intel Developer Forum, care a avut loc în urmă cu două săptămâni la San Francisco.

Un alt analist, Michael Cherry de la Directions on Microsoft consideră că Windows 8 duce lipsă o bază solidă de aplicații disponibile utilizatorilor, iar producătorii de PC-uri nu au avut suficient timp la dispoziție pentru a crea driverele necesare.

Lansarea unui produs software înainte de a fi complet optimizat este însă o practică obișnuită, deoarece bug-urile și alte eventuale defecte pot fi rezolvate ulterior prin mici actualizări.

 

Purtătorul de cuvânt al Microsoft, Mark Martin, a luat apărarea Windows 8 și a afirmat că produsul este pregătit de lansare.

„Cu peste 16 milioane de participanți activi la preview (varianta beta pusă de Microsoft la dispoziția utilizatorilor – n.r.), Windows 8 este cel mai intens testat, evaluat și pregătit sistem de operare creat vreodată de Microsoft”, a afirmat Martin.