Intel: WiMax reprezinta viitorul în wireless

Apropo.ro / 14.09.2004, 11:04
Intel: WiMax reprezinta viitorul în wireless
O noua tehnologie de comunicație wireless, numita WiMax, care poate "acoperi" orașe întregi cu conexiuni rapide la Internet, va reprezenta în viitor o alegere mult mai buna decât cablul sau tehnologia DSL, au afirmat oficiali ai companiei Intel, citați de Bloomberg

O noua tehnologie de comunicație wireless, numita WiMax, care poate „acoperi” orașe întregi cu conexiuni rapide la Internet, va reprezenta în viitor o alegere mult mai buna decât cablul sau tehnologia DSL, au afirmat oficiali ai companiei Intel, citați de Bloomberg News.

„Cred ca WiMax ar putea avea același efect asupra cablului și tehnologiei DSL pe care l-a avut telefonul mobil asupra liniilor fixe nu cu mult timp în urma”, a declarat președintele Intel, Paul Otellini. Compania acorda o mare atenției și tehnologiei Wi-Fi, care are însa o arie de acoperire mult mai mica decât WiMax, spun oficialii Intel.

Compania a început deja sa trimita catre clienți, pentru teste, cipuri pentru echipamente electronice care funcționeaza prin WiMax. Versiunile finale ale cipurilor vor fi gata în urmatoarele 12 luni, a declarat Sean Maloney, vicepreședinte executiv al Intel.

Compania obține mai mult de 80% din venituri în urma vânzarilor de cipuri pentru computere, dar a început sa forțeze și pe piața semiconductoarelor pentru telefoane mobile și pentru industria de comunicații, pentru a obține o poziție cât mai buna în fața rivalilor precum Texas Instruments, scrie Bloomberg News.

„Înca un an sau doi și veți vedea WiMax folosita masiv în toata lumea”, a spus Maloney, care a devenit în ianuarie șeful diviziei de cipuri pentru comunicații, departament care continua sa aiba probleme cu cererea scazuta și stocurile prea mari. Chiar saptamâna trecuta compania a anunțat ca cererea pentru astfel de cipuri este în scadere, iar estimarile în ceea ce privește vânzarile pe trimestrul trei au fost revizuite în sens negativ.

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.
Mihai Musatoiu, [email protected].