Ințeleptul înțelepților din Atacul clonelor

Apropo.ro / 20.05.2002, 13:11
Ințeleptul înțelepților din Atacul clonelor
Dupa Trainspotting și Moulin Rouge, Ewan McGregor e celebrul cavaler Jedi Obi-Wan Kenobi. "Aveam șase ani cand s-a lansat Razboiul Stelelor", spunea Ewan într-un interviu din 1999, la premiera Episodului I din Razboiul Stelelor- Amenințarea fantomei. "Fiica mea va avea


Dupa Trainspotting și Moulin Rouge, Ewan McGregor e celebrul cavaler Jedi Obi-Wan Kenobi.
„Aveam șase ani cand s-a lansat Razboiul Stelelor”, spunea Ewan într-un interviu din 1999, la premiera Episodului I din Razboiul Stelelor- Amenințarea fantomei.

„Fiica mea va avea șase ani cand se vor lansa noile filme Razboiul Stelelor și mi se pare admirabil. În plus, unchiul meu, Denis Lawson, care a jucat în trilogia Razboiul stelelor, m-a inspirat înca din copilarie și m-a determinat sa-mi doresc sa joc în acest film.” Denis era Wedge, pilotul de asalt care înfrunta forțele maleficului Imperiu galactic și îl salveaza pe Luke Skywalker.

Iubitorii de cinema l-au cunoscut, însa, pe Ewan în 1996, cand a interpretat cu multa credibilitate, în Trainspotting, rolul unui adolescent dependent de heroina. Filmul a șocat publicul din întreaga lume, iar tanarul Ewan, a slabit, pentru acest rol, cateva kilograme.

Doi ani mai tarziu, același actor avea sa faca un alt rol de „baiat rau”, în filmul Velvet Goldmine, unde interpreta un star rock al anilor ’70. Au mai urmat și altele, dar cand s-a pus problema ca Ewan sa interpreteze rolul înțeleptului înțelepților, Obi-Wan Kenobi, din Razboiul Steleor, s-au auzit voci neîncrezatoare. Realitatea a demonstrat, însa, ca Ewan McGregor este un actor complex, care a și-a interpretat personajul într-o maniera originala și rafinata. Modest, Ewan sublinia într-un alt interviu ca nu considera seria Razboiul Stelelor ca pe un film eveniment, cel puțin, în ceea ce-l privește: „Nu e ca și cum ai juca Robocop 5 sau ceva de genul acesta. Filmele din seria Razboiului Stelelor sunt enorme. Depașesc filmele de studio.”

Carte de vizita
Data și locul nașterii:
31 martie 1971, Crieff, Pertshire (Scoția)
Debut: în 1993,
în filmul de televiziune Lipstick on Your Collar
Primul film de lung metraj: Being Human
Starea sociala: casatorit din 1997
cu franțuzoaica Eve Mouvrakis
Copii: Clara, nascuta în 1998
Calitați: este deosebit de volubil (ca toți scoțienii!)

Livia Șandru

Sursa:

Tags: