Înțepătura unei furnici, mai puternică decât glonțul (Video)

Apropo.ro / 29.01.2013, 17:00
Înțepătura unei furnici, mai puternică decât glonțul (Video)
Un ritual bizar din pădurile amazoniene se regăsește la tribul Satere-Mawe. "Furnica-glonț" îi trimite în agonie... Printre cele mai bizare ritualuri care există se află și testul cu "furnica-glonț".

Tinerii din tribul Satere-Mawe, din pădurile amazoniene, trebuie să urmeze un ritual extrem de dureros, pentru ca un băiat să devină bărbat războinic.

Durerea la care se supun este fără cuvinte, și trec din starea de realitate în cea de agonie.

Responsabile cu transformarea bărbaților sunt o specie de furnici, supranumite și furnicile glonț, care au o putere de 30 de ori mai mare decât înțepătura de albină, și comparabilă cu împușcătura de glonț.

Furnicile sunt culese cu griijă din junglă, după care vraciul tribului le droghează punându-le într-o licoare cu ierburi. Cât timp sunt ele sedate sunt înfipte în niște mânuși pe care viitorii bărbați le vor pune în mâini.

Ritualul începe când ele își revin. Pentru 10 minute (și se repetă), membrii tineri ai tribului Satere-Mawe își bagă mânile în aceste mânuși, și evident, sunt înțepați de furnici. Durerile sunt atât de puternice încât unii dintre ei leșină, alții agonizează, au convulsii. Niciunul dintre ei nu renunță, pentru că ei cred cu tărie în ceea ce fac.

Cei care au trecut prin acest ritual spun că în momentul în care furnicile-glonț încep să te înțepe simți efectiv că iei foc, simți mâinile cum îți ard. „Este aproape același lucru cu a-ți pune mâinile în foc„, spune un participat la ritual.

Unui participant îi sunt necesare 24 de ore pentru ca toxinele să dispară definitiv din organism.

Pe măsură ce durerea continuă să crească, îți paralizează și nu le mai poți mișca. Totul se face în pași de dans.

Aceste ritualuri îi aduc pe tineri mai aproape de bărbații adulți, care petrec puțin timp cu ei cât sunt mici, perioadă în care stau lângă femeile din trib. Atunci când cresc, ei suunt luați de bărbați și supuși unor ritualuri pentru a se maturiza și pentru a sta împreună.

Din nefericire aceasta este singura metodă prin care poți deveni bărbat. Nici lacrimile nu sunt permise.

Dacă îți trăiești viața fără suferință, fără pic de efort, atunci nu merită nimic„, spune un membru al tribului.

Aceste credințe vin în contrast cu ritualurile urbane prin care devii matur, „mai bărbat”, precum intrarea la facultate, obținerea unui loc de muncă, mutatul din casa părintească, căsătoria, dezvirginarea, etc.