Interese, ingamfare si fraudare, din nou, la sectia de votare

Apropo.ro / 15.06.2008, 12:33
Interese, ingamfare si fraudare, din nou, la sectia de votare
Al doilea tur de scrutin a debutat sub egida acelorasi declaratii taioase ale politicienilor ce-si apara interesele.

Dupa cum ne-am asteptat, al doilea tur de scrutin a debutat sub egida acelorasi declaratii taioase ale politicienilor ce au defilat, ca de obicei, impreuna cu familia prin fata mass-mediei si cetatenilor veniti la vot.

Asa cum era de asteptat, politicienii au incercat sa demonstreze ca sunt cetateni responsabili si au fost, probabil, printre primii veniti la urnele de vot pentru a sustine viitorul cetatenilor, sau, mai bine zis, al intereselor personale sau de partid.

Insotiti de intreaga familie
– ce-i drept, da bine – fiecare "figurina" marcanta si-a exprimat dorintele electorale insa, asemeni oricarui membru al clasei politice care de cele mai multe ori duce lipsa de credibilitate, nu au zitat sa faca cateva declaratii care sa sustina avantajul candidatilor favoriti.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, s-a prezentat la vot la Liceul Xenopol impreuna cu sotia si cele doua fiice, iar dupa operatiunea ce il priveste pe orice cetatean al tarii, a tinut sa readuca in vizor proiectele incepute ca primar de capitala, eforturile lui Videanu de a le continua si necesitatea ca viitorul primar sa continue ceea ce a inceput domnia sa, binenteles, cu sustinerea consiliului local.

"Va spun din experienta, modernizarea Bucurestiului este un proces extrem de greu… Eu mi-am asumat un proiect de modernizare a Bucureștiului pe un studiu japonez, am facut atat cat am avut timp in mandatul meu, a continuat in mandatul primarului Videanu, iar urmatorul primar trebuie sa ramana consecvent pe solutiile din studiul japonez. Altfel, daca incepem inovatii, s-ar putea ca proiectul de modernizare al Bucureștiului să fie ratat", a tinut sa mentioneze Traian Basescu.


"Am votat schimbarea in bine, cu mine"

Aceasta a fost declaratia lui Sorin Oprescu, candidatul independent la Primaria Capitalei, ce a votat duminica, la Scoala Nr. 17 din Bucuresti.

Pe langa propia sustinere, Sorin Oprescu a facut si o declaratie arzatoare, conform careia Negoita ar fi interzis accesul ONG-urilor in sectiile de votare din Sectorul 3.

Conform biroului de presa al candidatului independent, edilul sectorului 3, Liviu Negoita, a interzis accesul reprezentantilor ONG-urilor in sectiile de votare, desi acestia indeplineau toate conditiile legale.

Vasile Blaga, candidat si el la Primaria Municpiului Bucuresti, a acordat un "vot responsabil pentru Bucuresti, pentru un oras frumos, sanatos, curat si prosper", in timp ce Adrian Nastase, fost premier al tarii, a parut mai putin entuziasmat si foarte increzator in optiunile dumnealui:

"Si inainte de primul tur ma gandeam ca o sa votez asa, dar n-a fost sa fie asa, asa ca de data asta am votat asa cum ma gandeam sa votez atunci cand ne pregateam pentru primul tur de scrutin", a declarat Adrian Nastase, insotit de Dana Nastase.

Puteti afla mai multe despre modul cum se desfasoara alegerile pe MEDIAFAX