Interpretarea viselor cel mai des intalnite (Top 10)

Apropo.ro / 18.10.2008, 11:00
Asociatia pentru Studiul Viselor a oferit presei un top 10 al celor mai des intalnite vise. Vrei sa stii care sunt ele?

Si tu visezi si eu visez. Toata lumea viseaza (chiar daca nu ne amintim intotdeauna ce anume am visat) si cercetatorii au descoperit ca majoritatea oamenilor au vise similare.

De ani de zile s-a incercat sa se interpreteze visele si unele explicatii sunt de-a dreptul bizare pe cand altele au un fir logic.

Asociatia pentru Studiul Viselor a oferit presei un top 10 al celor mai des intalnite vise.

Comenteaza daca ai avut vreunul din aceste vise si daca explicatia se aproprie de realitate

 

10. Probleme cu masina

masina

Aceasta categorie se refera la cosmarurile in care te afli intr-un vehicul (sau in apropiere) si apar probleme care nu pot fi evitate. De exemplu cedeaza sistemul de franare, pierzi controlul directiei sau te indrepti spre o prapastie. Acest vis il au mai toti oamenii nu numai cei care detin un permis auto. Daca acest cosmar il ai des poate insemna ca te simti lipsit de putere sau pierzi controlul asupra unui aspect din viata ta sau te aproprii de un colaps (psihic, fizic).

9. Aparate defecte

electronice

De obicei intr-o astfel de categorie visezi ca incerci sa folosesti ori aparate care nu functioneaza ori se comporta intr-un mod pe care nu l-ai anticipat. Marea majoritatea a acestor vise includ telefoane (probleme la apelare, pierderea conexiunii sau formarea unui numar gresit), internetul (conexiune intrerupta) sau orice dispozitiv defect. Astfel de vise ar trebui sa te avertizeze ca incepi sa pierzi legatura cu realitatea sau ca o parte din tine nu functioneaza "in parametrii optimi". Visele cu aparate defecte ar putea sa mai apara cand iti este greu sa stalibesti o legatura cu o persoana din viata reala.

8. Pierdut sau prins in capcana

capcana

Sa visezi ca esti pierdut este ceva obisnuit si poate aparea de obicei cand iti este greu sa iei o decizie sau sa reactionezi la un fapt real. Acest lucru transpus in vis ar putea fi o incercare de a iesi dintr-o padure, un labirint, un oras aglomerat sau orice alta structura intortocheata. Daca aceste vise au o tenta mult mai accentuata (de exemplu: te simti ingropat de viu, prins in capcana sau nu te poti misca) si daca sunt completate de sentimente puternice de frica, poate insemna ca in viata reala esti un "prizonier" incapabil sa ia deciziile corecte.

7. Pierzi autobuzul, barca sau avionul

alergare

In aceasta categorie de obicei pierzi chiar pe ultima secunda un autobuz, un tren, un avion sau oricare alt mod de transport. In loc sa ai sentimente de teama, in astfel de vise te simti mai tot timpul frustrat. Astfel de vis poate aparea si sub o forma usor diferita: intarzii la un eveniment important sau o competitie sportiva la care trebuia sa participi. Acestea pot apare cand simti ca ai pierdut o oportunitate mare in viata ta reala sau cand te chinui sa iei o decizie foarte importanta.

6. Pici un examen

examen

Culmea, acest tip de vis apare mai mult la persoane care au adunat ani buni de la terminarea scolii fata de cei care o frecventeaza. In vis te lovesti de diverse obstacole in promovarea unui anume test. Un scenariu ar insemna sa nu reusesti sa ajungi la timp pentru examen. In alte versiuni nu esti pregatit (nu ai echipamentul necesar sau nu ai studiat). Acest vis poate insemna ca te simti testat in viata reala. Ai putea simti ca nu esti pregatit pentru ceva anume sau pur si simplu simti ca nu faci ce trebuie in viata.

5. Bolnav sau pe moarte

bolnav

Multi viseaza ca ei (sau persoana iubita) se afla cazuti la pat. Acest vis apare de obicei cand in viata reala se instaleaza o boala. Pe de alta parte poate insemna ca esti ranit din punct de vedere sentimental sau iti este frica de acest lucru. Se stie ca subconstientul lucreaza pentru noi si un astfel de vis ar putea fi un avertisment ca esti expus unui viitor risc fizic in viata reala (sau persoana iubita). Daca in vis apare si moartea cuiva mai mult ca sigur in realitate simti ca ai pierdut o parte din tine. Un scenariu ar putea insemna ca iti doresti foarte mult ca o persoana sa plece sau invers, sa nu plece niciodata.

4. Esti urmarit

urmarire

Sa visezi ca esti urmarit, alergat, vanat este o experienta foarte neplacuta. Pentru multi vanatorul este un monstru sau o persoana foarte infricosatoare, ocazional un animal feroce. Ai rade daca ai afla ca asta este cel mai uzual cosmar intalnit? Un raspuns ar fi faptul ca te simti amenintat de cineva sau ceva din viata reala. O alta solutie la fel de logica ar fi repetarea in mintea ta a unui eveniment real care te-a marcat.

3. Dinti urati sau chiar lipsa

dinti

Cosmarurile cu probleme dentare sunt destul de uzuale si implica descoperirea de catre visator a unor dinti extrem de stricati sau lipsuri multe in cavitatea bucala. Cateaodata visezi ca te uiti in oglinda si vezi pur si simplu cum iti cad dintii din gura. Nu e de mirare ca multe persoane sunt deranjate emotional de atatea tipuri de vise urate. Ce poate insemna un astfel de vis? Un raspuns simplu si usor digerabil ar fi faptul ca unele persoane nu se considera atractive si acest lucru este accentuat in subconstient. Pe o scala mai ingusta ar putea insemna rusinea pe care cineva o poate avea cand pierde controlul asupra unui aspect din viata reala.

2. Nuditate

nud

In acest tip de vis descoperi ca esti partial/total dezbracat sau esti martorul unei nuditati publice. De obicei starile asociate cu astfel de vise sunt cele de jena, rusine sau cateodata puternice sentimente de libertate si putere. Acest vis apare persoanelor care simt ca au oferit mai multe informatii decat trebuiau sau se apropie de un eveniment foarte important in viata reala (precum o nunta).

1. In cadere libera

cadere libera

Visele cu cadere libera sunt asa de des intalnite incat au dat viata multor legende istorice. Cel mai uzual este visul in care cazi de la o foarte mare inaltime si te izbesti de sol.

Ocazional visam ca ne inecam sau ne aflam la un pas de inec. Aceste vise sunt asociate cu stari emotionale de frica. Ele apar cand te simti coplesit in viata reala si esti la un pas de a abandona. Daca ai des astfel de vise ar fi util sa iti evaluezi situatia foarte bine si sa incerci sa izolezi problema de care te temi. Invinge acest obstacol si cosmarurile vor disparea.

Ai vise care ti se tot repeta?

 

URMARESTE BANCURI TOPLESS NUMAI PE SHOWBIZ.RO

BANCURI TOPLESS SHOWBIZ.RO