INTERVIU- Amalia Enache: „Îmi pare rău că românii se urăsc atât de mult între ei”

De: Cristiana Trifu / 02.04.2018, 14:21
Amalia Enache, vedetă de televiziune, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate Gândul.info şi MEDIAFAX, despre valorile din viaţa ei, despre carieră dar şi despre experienţele personale, inclusiv pierderea recentă a tatălui ei.

Ce familie frumoasă are Amalia Enache – Imagini emoţionante!

Amalia Enache, senzuală la un eveniment! Cum arată după naştere

Amalia Enache a rupt tăcerea: “Nu am mai vrut iubiri tumultuoase, ci un partener de drum lung” – FOTO&VIDEO

“E tare greu pentru că există un fel în care părinţii te iubesc, pe care nu îl găseşti în alţii niciodată… există un fel în care oamenii ăştia te văd pe tine şi tu prin ochii lor, pe care îl pierzi pentru totdeauna. Toţi ceilalţi oameni ne văd în fel şi chip dar ca părinţii noştri mai greu.”

Despre mişcarea #metoo, Amalia Enache spune că: “mulţi la noi bagatelizează … şi mă doare că la noi în ţară avem încă cealaltă parte a monedei foarte profundă….N-am putut să dorm la ultimele ştiri cu femei ucise de soţii lor, cu toate poveştile astea de abuzuri, de abuzuri atât de trecute sub tăcere, în care cred că noi cu toţii, toată această societate, suntem vinovaţi de complicitate.”

Prezentăm textul integral al interviului acordat agenţiei MEDIAFAX şi Gândul.info de Amalia Enache.

Reporter: În ce stă puterea ta?

Amalia Enache: În superputerea mea! (râde) …Sunt dintre acele femei românce, care învăţate de bunicile şi mamele noastre că putem să ducem şi să facem multe, le continuăm destinul şi zic că puterea mea stă în multe lucruri pe care le pot face în diverse domenii. Mă cunoaşte lumea aşa, cu apariţiile la televizor, dar zilele, mai ales acum de când sunt mamă, zilele sunt pline de multe alte lucruri pe care le am de făcut şi cred că am puterea să fac multe lucruri. Asta mă pune cu picioarele pe pământ. Eu cred că, atunci când eşti tot timpul ocupat, ai mai puţine gânduri de-astea grave, existenţiale. Mi se pare ca un urcat pe munte, când urci foarte, foarte abrupt şi la un moment dat devine tot mai greu, tot mai greu, tot ce vrei e să ajungi până nu se face întuneric sus, într-un loc unde e apa şi unde ştii că o să poţi să dormi şi eforturile tale sunt concentrate pe o treabă d-asta foarte concretă de făcut. Cam aşa îmi văd eu mie destinul şi nu acum ci dintotdeauna. Eu întotdeauna am avut foarte multe lucruri de făcut. La serviciu, cu viaţa mea în rest, n-am stat cu ochii pe pereţi. Cred că puterea mea mare în asta stă, în faptul că de dimineaţa până seara pot să fac multe lucruri şi îmi şi place să fac multe lucruri.

În ce stă libertatea ta?

Bună intrebarea…(râde) Libertatea mea e din vremurile în care am înţeles pe deplin acel “gândeşte liber!”. Libertatea mea e din minte, din felul în care mi-am lăsat mintea chiar să zburde, şi într-un fel chiar viaţa mea este exemplul de netăgăduit de om care trăieşte liber, nu foarte tradiţional, nu constrâns, da , libertatea mea e aici (arată capul)!

În ce stă frumuseţea ta?

Asta… cred că alţii ştiu mai bine să spună (râde)…. Mă văd mai degrabă într-o zonă a feminităţii blânde, calde şi poate de acolo să vină o impresie, pentru că pur şi simplu e legată de feminitate. Nu ştiu dacă e frumuseţe sau nu. Eu trăiesc de foarte multă vreme în showbiz, trăiesc într-o lume cu femei extraordinar de frumoase, cele mai frumoase femei! N-aş fi avut, dacă te uiţi aşa, bucată cu bucată, datele şi nici n-am făcut nimic în sensul acela, n-am venit cu imbunătăţiri estetice, pentru că sincer cred foarte puţin în asta, chiar şi în noile filtre de Instagram cred mai puţin decât în profunzimea unei feminităţi, cu tot ce înseamnă calitaţile unei femei şi ale unei femei din vremurile noastre, care e şi puţin bărbat, când are de făcut lucruri, şi un pic leoaică, şi puţin pisică , şi de din toate. Cred că pe acolo sunt mai degrabă.