Interviu- Ana Maria Caliţa a câştigat iUmor, sezonul 4. Ce va face cu banii?

De: Cristiana Trifu / 12.12.2017, 13:25
Interviu- Ana Maria Caliţa a câştigat iUmor, sezonul 4. Ce va face cu banii?
Sezonul patru al celei mai îndrăgite emisiuni de umor din România are un nou câştigător! Ana Maria Caliţa a cucerit duminică seara aplauzele şi laudele juraţilor, dar, mai ales, a strâns cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, astfel că este marea câştigătoare ”iUmor” 2017 şi a unui premiu în valoare de 20.000 de euro.

Doru Ivanov, Ana Maria Caliţa, Radu Bucălae, Ioana State, Cosmin Tobă, Bobi Dumitraş,  Paul Lungu, Adi Bobo, Antonia Boantă, Voicu Mane şi Ştefania Dumitru au fost cei care au luptat până la ultimul zâmbet în competiţia strânsă de duminică seara. Dintre aceştia, doar Doru Ivanov, Antonia Boantă, Adi Bobo, Cosmin Tobă şi Ana Maria Caliţa au fost cei care au trecut de votul juraţilor. Caliţa a fost însă cea care a primit cele mai multe voturi ale telespectatorilor şi a luat marele premiu!
Aflată pentru a doua oară în finala ”iUmor”, Ana Maria Caliţa a fost cea care a închis seara. ”Părerea mea este că acesta este cel mai slab număr al tău de când ai apărut la ”iUmor”, dar este bunicel”, a tachinat-o Cheloo, în timp ce Delia s-a situat la polul opus: ”Eu cred că a fost cel mai bun de până acum!”.

Caliţa a fost cea care a încheiat seara cu un succes şi a obţinut cele trei voturi ale juraţilor, dar şi pe cele ale telespectatorilor, astfel că a plecat acasă cu trofeul ”iUmor” şi cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.   

Ana Maria Caliţa este din Bucureşti, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L.Caragiale” şi este colaboratoare la „Opera Comică pentru Copii”. Stand-up comedy face din pasiune, iar spectacolele ei au mare succes. Fire ambiţioasă, Ana a venit pentru a doua oară în emisiune, după ce şi în sezonul al doilea „iUmor” a ajuns tot în finală.
Când a aflat vestea, Ana doar ce ajunsese acasă de la un spectacol la Târgu Mureş. ”Am fost foarte uimită, eu eram convinsă că nu voi câştiga. Sincer, mă gândeam că Adi Bobo va lua marele premiu. Când am aflat, eram cu prietenul meu, am rămas neclintită 10 minute pe canapea, pur şi simplu nu am putut să mă mişc. Apoi a început să îmi sune telefonul şi să mă felicite toată lumea”, a povestit Ana.

În ceea ce priveşte premiul în valoare de 20.000 de euro, câştigătoarea spune că se va ţine de cuvând cu ce a spus la începutul sezonului şi că va investi într-o boxă şi un loc de parcare. În plus, ar vrea să se implice în acţiuni alături de copii care au nevoie de sprijin.

Ce înseamnă pentru cariera ta premiul ”iUmor”?
Probabil vor fi mai multe spectacole, o să fac la fel ca şi până acum – mă împart între stand-up şi teatru.

Cu excepţia ”iUmor“, ai mai susţinut show-uri de stand-up în faţa unui public mare? 
Cea mai mare sală a avut cred 700 de oameni. E foarte ciudat, dar e impresionant să auzi atâţia oameni care aplaudă sau râd în acelaşi timp.

Ce a însemnat pentru tine experienţa „iUmor“?

M-a călit cumva această experienţă, pentru că sunt lucruri pe care nu le văd, e o presiune mare la filmare. M-a şi ajutat mult şi mi-a deschis multe uşi. Iar faptul că m-a întrerupt Cheloo în mijlocul numărului a fost foarte dificil, iar ce s-a întâmplat apoi a fost complet spontan.
Sunt voci care spun ca ai fi avantajată de faptul Mihai Bendeac ar avea o slăbiciune pentru tine. Cum comentezi?
A fost o explozie pe subiectul acesta, am apucat să citesc unele mesaje, dar nu mai vreau să le dau atenţie de acum înainte. Lucrurile nu stau deloc aşa, eu eram convinsă că nu o să câştig. Relaţia mea cu Bendeac e strict ce s-a întâmplat la ”iUmor”, în rest nu avem nici o legătură. Dacă oamenii chiar cred chestia asta, de ce nu aş fi câştigat de la prima apariţie. Dar trebuie să recunoaştem că sunt femeie, iar la noi asta înseamnă că eşti de comentat. Nu am auns la nivelul la care oamenii să recunoască faptul că şi o femeie poate să facă orice, dar o să arătăm că nu trebuie să te culci cu nimeni ca să reuşeşti în viaţă. 

Ce părere ai despre stand-up-ul din România?

Cred că se poate ajunge la calitate după mai mulţi ani. La noi cred că abia de câţiva ani ia amploare acest fenomen, chiar dacă se face de mai mult timp, însă mulţi nu ştiau.
Care sunt comedianţii pe care îi urmăreşti, care te inspiră şi de ce îţi place?
Îi admir pe Micuţu şi Bordea şi le şi mulţumesc pentru că m-au sprijinit de-a lungul timpului. Îmi plac şi Teo, Vio şi Costel, chiar dacă alături de ei nu am avut încă spectacole. Şi le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au votat şi care m-au susţinut. Nu pot să mulţumesc pe toată lumea şi îmi pare rău.

Textele au fost scrise integral de tine? Ai colaborat cu cineva?

Sunt scrise de mine, deşi la un moment dat m-am gândit că poate ar fi mai uşor să colaborez cu cineva, dar e greu să găseşti o persoană care să facă asta, să te potriveşti.
În acest timp, emisiunea ”iUmor” continuă căutarea pentru cele mai bune numere de comedie din întreaga lume! Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac sunt cei trei juraţi ”iUmor” în faţa cărora sute de umorişti din toate ţările lumii şi-au prezentat cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizaţie. Persoanele care vor să participe în noul sezon se pot înscrie pe adresa casting.a1.ro.