Interviu cu Neti Sandu

Apropo.ro / 04.03.2002, 14:54
Interviu cu Neti Sandu
De sapte ani, telespectatorii PRO TV s-au obisnuit ca, in fiecare dimineata, ea sa le spuna ce prezic astrele. Dincolo de horoscop, Neti a invatat sa ia viata asa cum e, neavind nici un fel de regrete legate de casatorie sau copii. - Ai terminat Facultatea de filologie si ai fost


De sapte ani, telespectatorii PRO TV s-au obisnuit ca, in fiecare dimineata, ea sa le spuna ce prezic astrele. Dincolo de horoscop, Neti a invatat sa ia viata asa cum e, neavind nici un fel de regrete legate de casatorie sau copii.

– Ai terminat Facultatea de filologie si ai fost bibliotecara. De ce nu ai vrut sa fii profesoara?
M-am gindit ca e prea obositor sa dau toata viata examene – definitivatul, gradul I, gradul II… Ma uit si la prietena mea, Georgia, care e profesoara: nici acum, dupa atitia ani, nu a reusit sa termine toate etapele. Partea asta cu examenele ma stresa foarte tare. In facultate, cind am facut practica pedagogica, profesorul mi-a prezis o mare cariera de profesoara, deoarece am comunicat foarte bine cu copiii si m-au iubit din prima, desi nu ma cunosteau.

– De ce ai renuntat la biblioteca?
O perioada de sase luni am mers in paralel, adica dupa ce terminam emisiunea de dimineata ma duceam repede la biblioteca. Apoi mi-am dat seama ca nu am de ce sa fac doua lucruri. Regimul de sculat la ora 04.00 era destul de sever, dupa care trebuia sa mai stau inca opt ore la un alt serviciu… Nu se mai putea. De la 04.30 pina la 09.30, cind se termina cu totul, inseamna un consum foarte mare, desi lumea ma percepe prin prisma celor 3 minute in care apar, dar pentru mine este o zi de lucru. Si, cind ajung acasa si ma intreaba cea de la care imi iau saleuri sau piine „Gata, ati terminat?”, cind ea nici nu a deschis ghereta, ma simt jenata, dar si foarte iritata de faptul ca nimeni nu pune la socoteala faptul ca trezitul la ora 04.00 implica un efort mai mare decit trezitul la 07.00 sau la 08.00. E un consum nervos mult mai mare, e nevoie si de foarte multa atentie, pentru ca nu in fiecare zi te trezesti la fel de bine, nu intotdeauna organismul functioneaza la fel de bine si trebuie sa faci mici artificii… Norocul meu este ca ma simt bine din foarte putin.

– Te trezesti cu muzica?
Nu, mi se pare un zgomot care nu-mi face bine. La mine totul merge gradat, nu-mi trebuie socuri. Imi pregatesc cafeaua si am trairi numai la gindul ca-mi beau cafeaua si ca e cu aroma de ciocolata… Si, pentru ca simt ca nu m-am dezmortit complet, imi citesc o data textul. De multe ori ajung pe la jumatatea paginii si nu am retinut nimic. Mai beau o gura de cafea si incep sa vad si restul pasajelor, iar in final totul este incununat cu dusul – care de fapt nu e dus, pentru ca, la ora aceea, centrala de care apartine blocul meu nu vrea sa-mi dea apa calda si trebuie sa-mi incalzesc apa si sa torn pe mine. Este dusul la lighean! Fireste, asta nu se intimpla in fiecare dimineata.

– Cum ai ajuns, totusi, in PRO TV?
M-am trezit intr-o zi ca ma suna Calin Mocanu, care era producatorul emisiunii de dimineata, si imi spune ca Florin Calinescu ma invita la probe. Eu il stiam pe Florin Calinescu de la ProFM. Acolo am facut o emisiune – „Prieteni Pro FM, Salut” – cu George Mihaita, iar cind el a lipsit, am intrat in emisie cu Florin. Cind a inceput sa caute oameni pentru matinal, m-a chemat si pe mine.

– Nu ai venit direct din biblioteca?
Aveam antecedente la ProFM. De fapt, eu am inceput cu revista „Salut”, acolo am debutat. George Mihaita e nasul meu.

– Cum te intretii?
De vreo doi ani maninc mai mult legume si fructe si foarte putina carne. Acum, cel mai mult maninc mere, dar inainte mincam portocale. Am perioade in care maninc brinza de vaci, apoi maninc urda sau cas. Acum maninc cinci mere la o masa. In rest, nu ma duc nici la sala, nici la cosmetica, desi ar trebui. Cind e foarte frumos afara, ma plimb. Asta face parte din regimul de intretinere, de fapt de buna dispozitie. Mi-am propus sa fac si eu „abdomene”, dar nu e de mine. Am tot incercat si acum pot sa fac 30. Am facut sa vad daca pot.

– De sapte ani esti la emisiunea de dimineata. Te vezi iesind la pensie din aceasta postura?
E clar ca nu. Dar nici nu vreau sa ma gindesc. Lumea isi face niste scenarii, dar imi dau seama ca se vor schimba atit de mult lucrurile pina sa ies eu efectiv la pensie… Cum ar fi sa am 60 de ani si sa ma tund smechereste?

– Cum de nu te-a convins nici un barbat sa te casatoresti?
Eu zic ca sint destul de maleabila, dar peste anumite lucruri nu trec. Nu sufar ca nu e si nu sint disperata. Iau lucrurile asa cum sint.

– Nu regreti nici ca nu ai copii?
Nu. As fi vrut sa am copii, dar nu regret. Nu stiu daca e o dovada de egoism, dar, repet, iau viata asa cum e. Am invatat foarte multe lucruri despre mine, am invatat sa traiesc cu mine, sa ma inteleg cu altii… Am invatat sa traiesc frumos, dar asta de mult… Ce pot sa spun acum este ca nu m-am alterat.

SURSA PRO TV Magazin

Tags: