Interviu exclusiv Deepside Deejays: „Suntem online 24 din 24!”

Apropo.ro / 09.07.2009, 12:20
Te invitam sa-i cunosti mai bine pe autorii hit-ului "Beautiful Days".

Deepside Deejays sunt intr-adevar din partea mai “deep” a industriei: au cunoscut succesul doar datorita unei piese bune ("Beautiful Days"), fara aparitii TV “funky”, fara compromisuri.

Dave Pryce, Vibebarena,  Victor de la Pena si Nick Kamarera sunt inconjurati de-o aura de mister si prefera sa-si petreaca noptile in studio sau la fotbal in loc sa mearga la evenimente mondene.

Totusi, oficial fac parte din “lumea buna” a muzicii romanesti si se pregatesc sa incinga cluburile cu noul single “Hold You”… Sa-i cunoastem mai bine!

Apropo.ro: Salut! Cum v-ati cunoscut si cum ati inceput colaborarea cu Nick Kamarera? De unde vine numele de Deepside Deejays?
Deepside Deejays: Salut! Ne-am cunoscut cu Nick in urma cu vreo 2 ani, datorita anturajului partial comun. Colaborarea noastra cu el a inceput practic in aceeasi perioada, insa din postura de compozitori, producandu-i la vremea respectiva vreo 2 piese, care din pacate sau din fericire (acum nu mai stim) nu au mai fost promovate, lansate sau aruncate pe piata.

Apropierea noastra pe plan muzical a venit odata cu remixul pe care Nick l-a facut piesei "Maleya" (Chicanos), urmand ca in schimb noi sa producem un remix pentru una dintre piesele lui.

Intamplarea a facut ca in aceeasi perioada noi sa initiem proiectul Deepside Deejays, care s-a vrut la vremea respectiva un proiect underground, de studio si de producatori.

Strategia  noastra era sa producem cat mai multe remixuri sau piese sub forma de feat-uri cu dj autohtoni. Din aceasta cauza am decis ca in loc sa facem un remix pentru Nick sa facem o piesa care sa poarte semnatura Nick Kamarera & Deepside Deejays, iar dupa o noapte de fotbal, pe la ora 2 dimineata, a iesit "Beautiful Days".

Nick Kamarera feat. Deepside Deejays – Beautiful Days de pe tare.ro

 

Apropo.ro: In piesa "Hold you" se regasesc influente reggae. Veti experimenta si cu alte genuri de muzica in urmatoarele piese?
Deepside Deejays:  Intr-adevar "Hold You" are influente reggae. Intotdeauna am zis ca din postura de producatori muzicali avem libertatea de a experimenta orice ne trece prin cap.

De exemplu, pe piesa lui Vali Barbulescu & Damon "Inside of You" se regasesc influente pop-rock, pe "Huska" lui Rynno & Sylvia se regasesc influente balcanice. Atata timp cat simtim sa facem ceva o s-o facem fara a ne gandi de doua ori daca e bine sau nu.

Revenind la "Hold You" si la filmarile clipului, trebuie sa recunoastem ca a fost una dintre cele mai placute si relaxante filmari pe care le-am avut. Atmosfera extrem de incinsa, si nu neaparat de la "protagoniste" ci si de la caldura, piscina imbietoare in care nu ne-am putut abtine sa nu ne balacim putin in ea si peisajul parca smuls din paradis au contribuit la o stare extrem de relaxanta si placuta.

Apropo.ro: Ce detalii ne puteti da legate de albumul pe care se va afla melodia "Hold you"? Il vei lansa intr-un format conventional sau preferati sa mizati pe single-uri si promovare online?
Deepside Deejays: Momentan suntem in discutii de convingere a casei de discuri ca strategia cea mai buna ar fi sa lansam single cu single. Ne dorim sa scoatem un album Deepside Deejays, dar am face-o peste inca vreun an.

Ideal ar fi sa strangem cele mai bune productii ale noastre, sa venim cu doua trei surprize noi si sa scoatem un album sub forma de mix, pentru ca prin definitie Deepside Deejays este un proiect de club.

Apropo.ro: Dupa parerea voastra, care sunt  cei mai buni DJ de la noi din tara?
Deepside Deejays: Desi s-ar putea ca lumea sa ne acuze de subiectivism ramanem la ideea ca din punct de vedere tehnic Vali Barbulescu ramane numarul 1.

Apropo.ro: Ce ne puteti spune despre premiul "The Grand Final Winners” pe care l-ati castigat la festivalul “INOX”?
Deepside Deejays: "The Grand Final Winners" reprezinta castigarea concursului de remixuri, organizat de label-ul Mixture si Martin Solveig, concurs unde ne-am "batut" cu peste 700 de productii si unde al nostru a fost considerat cel mai bun.

Desemnarea castigatorului a fost facuta la festivalul de la INOX, de insusi Martin Solveig si nu putem fi decat mandri si extrem de ferictiti pntru ceea ce am realizat in decurs de mai putin de un an.

Pe langa Martin Solveig am reusit sa remixam artisti extrem de importanti pentru muzica house si aici amintin: Ian Carey, John Dahlback, Dirty South, Thomas Gold si mai nou Erick E, iar viitorul suna bine: pregatiti-va de noi surprize de la Deepside Deejays.

Deepside Deejays

Apropo.ro:Cine a venit cu ideea colaborarii la melodia "No man in the mirror", dedicata lui Michael Jackson? Si ce a insemnat Regele Pop pentru voi?
Deepside Deejays: "No Man In The Mirror" a venit din repsectul pe care toti i l-am purtat artistului Michael Jackson. A insemnat mult pentru toi. Probabil ca pentru artistii din lumea intreaga Michael reprezinta acel ceva de care aveam nevoie pentru a avea curajul sa experimentam. 

A revolutionat muzica, a revolutionat show-urile, dansul, videoclipurile. "No Man In The Mirror" este un mic tribut adus lui Jacko, pentru tot ce a facut el pentru muzica, demonstrand ca a reusit sa influenteze stilurile muzicale de la pop, rock si pana la muzica de club.

Apropo.ro: Se zvoneste ca produceti piese pentru artisti straini, sub diverse pseudonime. Este adevarat? Ce ne puteti dezvalui despre aceste proiecte?
Deepside Deejays: Tot ce iese din studioul nostru poarta semnatura de Deepside Deejays. Referitor la productii: you got to wait and see. Am spus mai devreme ca surprize vor veni, dar incepand din toamna, cand va incepe o noua etapa Deepside Deejays.

Apropo.ro: Pana acum, ati fost destul de misteriosi legat de imaginea voastra, care e motivul? Se va schimba acest lucru in viitor?
Deepside Deejays: Nu suntem misteriosi, insa trebuie sa recunoastem ca nu ne plac aparitiile publice care nu sunt legate de muzica sau nu au subiect inteligent de dezbatut. Nu credem ca imaginea unui artist se poate construi intr-un platou, langa pseudo-vedete gen sexy braileanca, roxy manelista, pamela sau altii si altele.

Apropo.ro: Ce se intampla cu Chicanos?
Deepside Deejays: Din punct de vedere muzical Chicanos nu s-a integrat deloc in noul proiect. Chicanos va ramane reprezentat de Flory, iar pentru ceilalti membrii capitolul este inchis (nu pentru ca nu vrem sa vorbim ci pur si simplu pentru ca subiectul ar trebui dezbatut separat intr-o discutie mult mai lunga).

Apropo.ro: Care este cea mai mare realizare din cariera voastra de pana acum?
Deepside Deejays: Cea mai mare realizare este ca putem sa facem acum, fara compromisuri, ceea ce ne place si simtim cu adevarat.

Apropo.ro: In primul vostru single spuneti ca sunteti “addicted to beautiful days”. In viata de zi cu zi, care sunt “viciile” voastre?
Deepside Deejays: Suntem dependenti de munca si studio.

Deepside Deejays

Apropo.ro: De ce piesa "Secret ride" este semnata "KAMARERA & NICK" si nu direct "Deepside Deejays"?
Deepside Deejays: Am hotarat sa unificam cele doua nume sub un singur proiect si adica Deepside Deejays odata cu noul single oificial ("Hold You"). "Secret Ride" nu a fost un single oficial si din aceasta cauza fiecare a intitulat piesa dupa cum avrut.

Apropo.ro: Cat de mult timp petreceti online si cat conteaza feedback-ul de la fani?
Deepside Deejays: Stam online 24/24. Conturi de Facebook, Twitter, Myspace, Skype, AIM, suntem prezenti peste tot. Online-ul ne-a ajuta foarte mult in ascensiunea noastra internationala si nu o sa neglijam niciodata aceast aspect. Suntem atenti la feedback-urile venite de la fani, ascultatori, critici sau simpli consumatori de muzica, insa totodata suntem constienti ca nu putem sa ii multumim pe toti.

Apropo.ro: Ce va place si ce urati cel mai mult la industria muzicala romaneasca?
Deepside Deejays: Nu ne place cand toata lumea vrea sa fie la moda si nu face ceea ce simte, nu ne plac oamenii care au ajuns in functii de decizie muzicala fara a avea macar o cultura muzicala adecvata, nu ne place lispa de sensibilitate, ipocrzia, vedetele prefabricate, emsiunile de rating care duc muzica la cel mai jos nivel si artistii care recurg la diferite practici pentru a castiga doua nunti si doua botezuri.

Apropo.ro: Un mesaj pentru cei care va asculta muzica si unul pt cei care nu va asculta.
Deepside Deejays: Pentru cei care ne asculta este foarte simplu: stati alaturi de noi si o sa fiti mandri ca sunteti romani, o sa aveti parte de surprize frumoase din partea noastra si sa nu uitati ca intotdeauna facem muzica pentru voi, cei de partea cealalta a difuzorului. Pentru cei care nu ne asculta, nu stim: probabil ca ar fi momentul sa incepeti sa o faceti! Cu respect, Deepside Deejays!

Deepside Deejays online
www.myspace.com/deepsidedeejays
deepsidedeejays.blogspot.com
www.youtube.com/user/deepsidemusic
www.facebook.com/deepside.deejays
http://twitter.com/vibearena
http://twitter.com/victordelapena
http://twitter.com/nickkamarera
YM: deepsidedeejays

Un interviu de Alexandra Ivan si Andrei Bogatu
Foto: Deepside Deejays