INTERVIU Juriul Bake Off România, despre pasiune, desertul perfect şi, bineînţeles, ciocolată!

De: Nicoleta Nicolae / 08.04.2016, 16:12

INTERVIU Juriul Bake Off România, despre pasiune, desertul perfect şi, bineînţeles, ciocolată!
Simona Pope, Alex Stan şi Tudor Constantinescu formează juriul celei mai delicioase emisiuni de pe micile noastre ecrane, Bake Off România.

– Mai mult ca sigur ca, de când a început emisiunea, v-aţi făcut o mulţime de fani. Cum reacţioneaza când vă recunosc? S-a schimbat în vreun fel viata dvs. odată cu celebritatea?
 
Simona Pope: Viaţa nu mi s-a schimbat, însă este adevărat că văd lume pe stradă, la magazine, în metrou care îmi zâmbeşte. Cel mai mult simt numărul de persoane care urmăresc emisiunea şi activiteatea mea pe internet. Este plăcut să interacţionez cu oameni noi.
Alex Stan: Nu pot să spun că mi s-a schimbat viaţa într-un fel sau altul, ci doar că numărul oamenilor care mă urmăresc este mai mare şi mă bucur să văd că sunt mulţi interesaţi de acest domeniu. Mi se pare foarte important faptul că avem ocazia să îndrumam oamenii, să le prezentăm varietatea cofetăriei la o scară largă, cred că asta este cea mai mare schimbare.
Tudor Constantinescu: Consider că celebritatea în momentul de faţă nu este înţeleasă corect în România. Eu unul nu mă consider celebru doar pentru că apar la televizor. Însă, cu siguranţă am un cuvânt important de spus atunci când vine vorba de meseria mea. Doresc să cred că sunt aşa zis „celebru” pentru calitatile mele de cofetăr, creator de gust şi de emoţii! Binenteles că emisiunea Bake Off România are o mulţime de fani şi mă bucur să văd cât de mulţi oameni sunt pasionaţi de arta cofetăriei.

– Cum v-aţi descrie, pe scurt, partenerii dvs de juriu de la Bake Off? Ce desert le-aţi dedica fiecăruia în parte?


Simona Pope: Amândoi sunt adevăraţi profesionişti. Alex este atent la cel mai mic detaliu şi este foarte serios când vine vorba de muncă. Nu îi scapă nimic, însă sub învelişul tare are o inimă foarte bună şi ajută tot timpul oamenii din jurul lui. Tudor este maestru în gust, foarte determinat şi atent la respectarea paşilor de preparare. Tudor te poate intimida, însă are un suflet de aur. Lui Tudor i se potriveşte o amandină pentru că este o combinaţie de gusturi puternice şi multă ciocolata, cum îi place lui, iar lui Alex un ecler cu cremă de fructe exotice, care te surprinde prin arome după ce îl guşti.
Alex Stan: Doi colegi pe care oricine ar dori să îi aibă. Două persoane foarte pasionate de cofetarie, cu experienţă în domeniu. Mi-au fost un real suport, în timpul filmarilor. Lui Tudor, i-aş dedica cu siguranţă, un desert pe bază de ciocolată neagră, pentru ca este fascinat de ciocolată. Simonei i-aş dedica un desert care să aibă două texturi: una fină şi una crocantă.
Tudor Constantinescu: Simona Pope este incredibil de pozitivă şi prietenoasă. De fiecare dată cu zâmbetul pe buze ea reuşeşte să te scoată din gândurile tale. Este cu adevărat un om pe care te poţi baza. Este foarte talentată şi admir cum a reuşit să îmbine calităţile ei artistice cu arta cofetăriei. Ei îi dedic deseretul Rază de soare, o prăjitură creată de mine, fină şi delicată unde gustul se îmbină armonios cu textura lejeră. Alex Stan este cu siguranţă unul dintre cei mai buni cofetari din România. Este serios şi perseverent, iar asta se vede în fiecare preparat care iese din mâinile sale. Deşi pare un tip dur Alex este un om sensibil, cu suflet mare. Drept urmare şi lui îi dedic o prăjitură creată de mine, Apoteoza.

 
– Ce calitati trebuie să aibă candidatul cu şanse mari de câştig la Bake Off?  


Simona Pope: Să fie un pasionat în adevăratul sens al cuvântului. Să citească mult, să ştie tehnică şi de ce face tot ceea ce face. Să reziste la stres şi să zâmbească mult.
Alex Stan: Trebuie să fie o persoană increzătoare, organizată şi dornică să meargă mai departe pe drumul acesta, în dorinţa de a depăşi statutul de amator.
Tudor Constantinescu: Ca să câştigi Bake Off România ai nevoie în primul rand de curaj şi credinţă, pentru a putea rezista în stresul competiţiei. Dacă dorinţa pentru a prepara lucruri minunate este arzătoare, atunci talentul vine de la sine. Un concurent ideal este cel care ascultă sfaturile noastre şi care încearcă să aducă de fiecare dată ceva nou în preparatele sale, fie că este vorba de gust, textură sau aspect, trebuie să ne facă să spunem: Woow!!

 
– Care este reţeta de desert care vă iese cel mai bine?


Simona Pope: Cred că am ajuns la un nivel la care vreau să cred că îmi ies toate la fel de bine.
Alex Stan: Toate îmi ies bine, însă consider că întotdeauna este loc de evoluţie.
Tudor Constantinescu: Nu pot spune că am una singură, dar cu siguranţă că orice reţetă care conţine ciocolată mă inspiră să o duc la perfecţiune!

– Marii maeştri dau şi rateuri… Vă mai amintiţi care a fost cel mai mare fiasco în bucătărie pentru dvs.?


Simona Pope: Încercam să fac o cremă compusă, unde trebuia să găseşti temperatura ideală pentru a combina cele 2 creme din care era formată. Temperatura şi viteza de turnare. Am ratat crema de 2 ori la rând. A 3-a oara a fost cu noroc .
Alex Stan: La începutul carierei mele am reuşit să stric aproape 72 kg de tort Fraisier, în laborator. Era montat în cadru 60/40 şi l-am insiropat până nu a mai putut fi mutat din tavă.
Tudor Constantinescu: În arta gastronomiei nu ai cum să înveţi dacă nu treci şi prin nişte momente de acest gen. Bineînţeles că în decursul carierei mele am încercat să fac şi reţete care poate nu erau potrivite personalităţii mele, pentru că, da, este foarte important ca atunci când creezi să fii, dacă putem spune aşa, pe aceeaşi lungime de undă cu produsul.

 
– Care este, în opinia dumneavoastra, desertul suprem?


Simona Pope: Nu ştiu dacă există desertul suprem. Dar, să spunem că la macarons îţi poţi arăta măiestria.
Alex Stan: Dacă există aşa ceva… înseamnă că eu nu l-am gustat până acum. Cred că asta diferă de la gust la gust, desertul suprem poate fi o prăjitură pe baza de ciocolată pentru unii, sau pe baza de fructe pentru alţii.
Tudor Constantinescu: Pentru mine deserul suprem este prăjitura Harmony. De ce? Încercaţi şi o să-mi daţi dreptate.

 
– Ce ingrediente nu pot lipsi niciodată dintr-un desert ca la carte?


Simona Pope: Pasiune, iubire şi determinare.
Alex Stan: Părerea mea este că cel mai important lucru pentru un desert reuşit o reprezintă alegerea materiei prime. Nu trebuie niciodată să facem rabat de la calitatea produselor pe care le băgam într-o prăjitură. Deci ingredientele de calitate nu pot lipsi dintr-un desert ca la carte.
Tudor Constantinescu: Iubirea, pasiunea şi bineînţeles ciocolata.

 
– Ce va place să faceţi în timpul liber? Care sunt hobby-urile dvs?


Simona Pope: Pictez şi tatuez. Totul pe acorduri muzicale.
Alex Stan: În acest moment aş putea spune că plimbatul cu motocicetă face parte din hobby-urile mele. Şi bineînţeles kickboxing-ul, sport pe care l-am practicat încă de la vârsta de 16 ani.
Tudor Constantinescu: Tot timpul liber pe care îl am la dispoziţie îi este dedicat în totalitate fetiţtei mele, Eva. Împreună încercăm să descoperim cât mai multe părţi frumoase ale acestei lumi.


Gabriela Groza