Interzicerea fumatului duce la accidente din betie

De: Manuela Stoicescu / 09.04.2008, 16:54
Interzicerea fumatului duce la accidente din betie
Un studiu releva faptul ca in urma interzicerii de catre comunitate a fumatului in public, a crescut semnificativ numarul accidentelor.

Un studiu efectuat la nivel national de cercetatorii din Wisconsin releva faptul ca in urma interzicerii de catre comunitate a fumatului in public, a crescut semnificativ numarul accidentelor provocate de consumul de alcool. Autorii studiului au atribuit aceasta crestere faptului ca oamenii conduc mai mult si merg mai departe pentru a putea fuma.

"Distantele din ce in ce mai mari parcurse de soferii care vor sa bea si sa fumeze intr-o zona fara restrictii duc la un numar de accidente din cauza consumului de alcool mult mai ridicat", explica cercetatorii. "Credeam initial ca in urma interdictiilor vom constata o reducere a accidentelor dar rezultatele ne-au demonstrat exact contrariul", au adaugat acestia.

Maureen Busalacchi, membra a miscarii Smoke Free Wisconsin a refuzat sa creada ca numarul accidentelor a crescut din cauza interzicerii fumatului in locuri publice, spunand ca oamenii ar putea conduce pentru a bea si din alte motive decat acela de a fuma si o tigara.

In intreaga lume initiativele in privinta fumatului in locuri publice au inceput sa ia amploare. Din ce in ce mai multe tari au interzis fumatul in locuri publice si chiar in spatiile private ale persoanelor si au luat masuri pentru stoparea acestui vicii in randurile populatiei.

Tu ce parere ai despre astfel de miscari? Crezi ca fumatorilor ar trebui sa li se restituie drepturile?