Intrați la apa

Apropo.ro / 11.07.2005, 16:44
Intrați la apa
De cateva saptamani încoace natura pare sa se fi întors împotriva noastra. Ce mai încoace-încolo, apa are ce are cu noi! Fie ca ploua, fie ca se umfla apele sau ca pur și simplu ne costa tot mai mult, apa ne-a declarat razboi. De pilda, nu mai este nici un buletin de


De cateva saptamani încoace natura pare sa se fi întors împotriva noastra. Ce mai încoace-încolo, apa are ce are cu noi! Fie ca ploua, fie ca se umfla apele sau ca pur și simplu ne costa tot mai mult, apa ne-a declarat razboi.

De pilda, nu mai este nici un buletin de știri din care sa lipseasca reportajele despre inundații, cu reporteri care transmit cu apa pana la brau și cu case care se darama în direct.

Mai mult, însuși Lucian Mandruța a fost surprins de viitura într-un week-end în care s-a dus și el ca tot omul în vizita la mama lui la țara.

Tot apa, dar de data asta sarata, de mare, a adus la mal delfini morți. Bine, nu apa le-a daunat bietelor mamifere marine, dar ea ne-a adus veștile proaste. De vina cica ar fi pescarii și plasele lor. Apropo, am vazut pescari și pe drumurile satelor inundate. Bieții oameni, treziți peste noapte cu locuințe lacustre, s-au adaptat, dand la pește cu plasa direct în fața casei. Baieții de la administrația locala, care au umplut cu puiet iazurile unde ar fi fi trebuit sa se stranga apele revarsate, și-au pierdut afacerile.

Tot de la apa se trag șiÂ… amenzile. Da, de la apa de ploaie. Și asta pentru ca șoferii grabiți apasa pedala accelerației cu ceva mai mult curaj, gandindu-se ca nici un polițist nu risca o raceala doar ca sa-i amendeze pentru depașirea vitezei. Ei bine, nu și de data asta. Polițiștii au stat la panda, chiar daca s-au udat pana la piele, iar amenzile chiar n-au fost apa de ploaie. Se fac și ei ca muncesc…

Se spune ca apa e neprețuita și asta mai ales în aceasta parte a galaxiei noastre. Acum, nu știm cum o fi pe alte planete, dar cel puțin la noi apa se tot scumpește, o data cu întreținerea de la bloc. Orașenii au de ales – ori se muta la țara (nerecomandabil, acolo apa e gratuita, dar îți marineaza sufrageria), ori își iau pamant pe Luna.

În final va oferim și-o gustarica, din pește evident. Dar nu din orice pește, ci chiar din captura de aproape 300 de kilograme cu care s-au mandrit chinezii. Acum, nimic nu e sigur, pentru ca pana sa apuce cineva sa verifice daca e adevarat și sa înscrie isprava cu litere de aur în Cartea Recordurilor, satenii s-au și pus pe ospatat de n-a mai ramas nimic din uriașul somn. Daca n-ar fi fost filmata toata treaba, am fi crezut ca-i vorba doar de niște povești pescarești.

Tags: