Invatamantul la distanta de la „Spiru Haret”, desfiintat de Guvern

De: Marian Andrei / 13.08.2009, 11:55
Invatamantul la distanta de la
Guvernul a adoptat ieri o ordonanta care stabileste masurile de intrare in legalitate a Universitatii "Spiru Haret"

Universitatea "Spiru Haret" trebuie sa desfiinteze invatamantul la distanta, sa organizeze alegeri pentru functia de rector si sa completeze studiile pentru specializarea Drept la patru ani, Guvernul adoptand, ieri, ordonanta care fixeaza masurile propuse de Ministerul Educatiei pentru intrarea in legalitate a Universitatii "Spiru Haret".

Ministrul Ecaterina Andronescu a spus ca studentii Universitatii "Spiru Haret" din anii II si III la invatamantul la distanta se pot transfera la un alt program de studii care sa fie acreditat.

In plus, absolventii de la specializarea Drept care au terminat cu 180 de credite trebuie sa-si completeze studiile pana la 240 de credite, iar studiile vor fi extinse de la trei la patru ani.

Ministrul Educatiei a mai spus ca Universitatea "Spiru Haret" va intra intr-un proces de monitorizare speciala, iar daca aceste masuri nu vor fi aplicate, se vor declansa procedurile de lichidare a universitatii

Universitatea "Spiru Haret" anuntase, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu va intrerupe admiterea pentru invatamantul la distanta pana la o decizie definitiva a instantei in procesul pe care institutia de invatamant l-a intentat MECI, considerand nelegale concluziile raportului prezentat de ministrul Educatiei.

Citeste mai mult despre masurile care trebuiesc luate de Universitatea "Spiru Haret" pentru a intra in legalitate, la Mediafax.

Â