Invazia

Apropo.ro / 12.11.2007, 00:00
Invazia
La intrarea în atmosferă, naveta Patriot are un accident şi explodează. Bucăţele din navetă se răspîndesc pe întreg teritoriul SUA. Autorităţile încearcă să facă faţă situaţiei, dar se pare că, o dată cu fragmente din Patriot, s-ar fi răspîndit o substanţă stranie care a rezistat şi frigului din spaţiu, dar şi temperaturii incandescente din momentul exploziei.
Zvonurile sînt înăbuşite, dar lucruri ciudate încep să se întîmple. Psihiatra Carol Bennell e îngrijorată de mărturisirea uneia dintre pacientele sale care se plînge că soţul ei a fost înlocuit de o altă fiinţă. Pe străzi, se dezlănţuie violenţa. Ceva nu pare deloc în regulă, iar autorităţile nu par prea îngrijorate. Versiunea oficială e că nu e vorba decît de o gripă pentru care s-a găsit deja vaccinul şi oamenii au început a fi imunizaţi…
 
Filmul a fost turnat de două ori, iniţial în 2006, apoi în 2007. Studiourile Warner şi Joel Silver, producătorii filmului, nu au fost prea mulţumiţi de montajul livrat de Oliver Hirschbiegel. Andy şi Larry Wachowski au fost solicitaţi să rescrie scenariul, iar James McTeigue, regizorul lui ”V de la Vendetta”, a fost chemat să regizeze noile secvenţe. ”The Invasion” este cel de-al patrulea film care explorează fenomenul ”hoţilor de trupuri”, descris pentru prima oară în 1955 de Jack Finney în cartea ”The Body Snatchers”. Primul, ”Invasion of the Body Snatchers”, în 1956, a fost al lui Don Siegel, două decenii mai tîrziu, în 1978, Philip Kaufman făcea remake-ul şi, în fine, în 1993, Abel Ferrara închidea provizoriu bucla invaziilor cu ”Body Snatchers”.
 
Premiera 16 noiembrie
TO: The Invasion. Producţie SUA, 2007.
R: Oliver Hirschbiegel. Cu: Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jeffrey Wright, Veronica Cartwright. Distribuit de InterComFilm Distribution.
Avanpremiera: la Cinema Pro, joi, 15 noiembrie, ora 21.30