Invazia giganţilor, cea mai mare expoziţie de construcţii din piese de LEGO, din Europa – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 09.10.2018, 11:47
Invazia giganţilor, cea mai mare expoziţie de construcţii din piese de LEGO, din Europa - FOTO
INVAZIA GIGANŢILOR este tema centrală a Expoziţiei Internaţionale de Construcţii din Piese Lego®. Expoziţia, fără precedent, impresionează prin anvergură şi prin scara modelelor prezentate.

„Unele modele sunt gigantice la propriu, prin dimensiune. Altele, sunt gigantice în sens simbolic. Cea mai mare construcţie are 11 metri lungime şi a presupus utilizarea unui milion de piese LEGO®. Pe lângă modelele gigantice, în cadrul acestei expoziţii, prezentăm figuri realizate la scară 1:1 ale unor personalităţi din lumea sportului, culturii, filmului, deci giganţi în domeniul lor de activitate.” – relatează organizatorul expoziţiei, Rafał Szymański.

„Pentru că, încă de la început ne-am gândit să creăm UN EVENIMENT FĂRĂ PRECEDENT cu piese LEGO®, a fost necesar să aducem laolaltă cele mai bune exponate din multe ţări europene” – adaugă acesta.

12 zone tematice, aproape 3.000 de metri pătraţi

Cel mai mare avion din lume, realizat dintr-un milion de piese LEGO®

Macheta avionului Boeing 747 – special pregătit pentru călătoriile Preşedintelui SUA – este realizată dintr-un milion de piese LEGO®, la scară 1:7. Avionul are o lungime de aproape 11 metri, o anvergură a aripilor de aproximativ 10 metri şi o înălţime de aproape 3 metri. Vizitatorii vor putea arunca o privire în interiorul avionului şi vor putea viziona scene istorice imortalizate în piese LEGO®, având ca protagonişti unii dintre cei mai importanţi oameni din Statele Unite.

Batmobilul, vehiculul eroului filmului Batman™

O mare atracţie pentru fanii supereroilor – reconstrucţia vehiculului de 7 metri lungime aparţinând lui Batman™. Batmobilul, construit din 900.000 de piese LEGO®, vine la pachet cu Batman™, construit la scară 1:1.

– Oraşul Gotham City, în variantă uriaşă, reprezintă o completare a poveştii lui Batman. Maşina lui Batman™, aflată în mers, grota eroului, blocul zgârie nori “Wayne Tower” şi trenurile pornite şi operate cu ajutorul unui buton, reprezintă doar o parte a acestei impresionante machete interactive, construite din 500.000 de piese LEGO®.

– Helicarrier

Portavionul zburător fictiv ale agenţiei de apărare S.H.I.E.L.D, cunoscut din benzile desenate americane şi din filmele cu supereroi, reprezintă încă o construcţie remarcabilă, cu lungimea de peste 5 metri.

– Human Body – o lecţie atipică de biologie

Modele fascinante – care prezintă structura sistemelor şi organelor interne umane – permit celor mici să descopere cum funcţionează organismul, iar adulţilor le oferă prilejul să-şi verifice cunoştinţele de anatomie şi fiziologie a omului. Exponatele din piese LEGO® fac învăţarea mai uşoară şi mai plăcută. Sunt expuse construcţii ale organelor umane de bază, cum ar fi creierul şi inima, precum şi sistemul respirator, sistemul digestiv şi osos.

– Cel mai înalt om din istorie

Reconstrucţia celui mai înalt om din istorie, care avea o înălţime de 2,72 m, Robert Wadlow. Pentru construirea acestei figuri la scară 1:1, nu a fost folosit un cadru de susţinere la interior. Modelul este realizat exclusiv din 100.000 de piese LEGO®.

– Martina Navrátilova

Figura tenismenei, una dintre cele mai strălucite reprezentante ale stelelor sportului, a fost confecţionată din 50.000 de piese LEGO®. Silueta remarcabilei cehoaice, care ocupă locul al doilea în clasamentul jucătorilor de tenis de toate timpurile, a fost realizată în cele mai mici detalii. Figura are o înălţime de 1,73 m şi reprezintă sportiva într-un costum tipic de tenis, purtând ochelarii de aur caracteristici.

– Zona Uriaşă Star Wars®

În Bucureşti, organizatorii au pregătit o zonă dedicată Star Wars®. Fanii Star Wars® pot admira peste 100 de modele inspirate de cea mai faimoasă saga din lume. Star Wars® District este o colecţie bogată de exponate originale, care ilustrează cele mai cunoscute scene, personaje, nave,
arme, baze şi bătălii din această serie iconică.

– Star Destroyer

Perla Expoziţiei şi cel mai important model al zonei Star Wars® este construcţia inovatoare, cu drepturi de autor, care prezintă una dintre cele mai de temut nave spaţiale din seria Star Wars®. Modelul original impresionează prin dimensiune şi atenţia acordată detaliilor.

Dimensiuni: lungime: 202 cm, lăţime: 125 cm, înălţime: 58 cm,
Greutate: peste 50 kg.

– Zona basmelor

O zonă minunată, plină de culoare şi bucurie, ca-n basme, îi aşteaptă pe cei mai mici şi pe cei mari, deopotrivă. Printre multe surprize, vizitatorii sunt invitaţi în tărâmul fermecat al poneilor, pe insula paradisiacă din filmul Angry Birds şi în lumea misterioasă şi magică a lui Alice în Ţara Minunilor.

– Zona fantasy

Lumea magiei, a unicităţii şi ficţiunii cunoscută nouă din jocuri şi filme este ilustrat cu ajutorul pieselor LEGO. Descoperiţi regate fantastice ale elfilor, ale altor creaturi, piraţi spaţiali şi multe altele în departamentul fantasy! Vino şi vezi bătăliile nesfârşite dintre bine şi rău.

– Supereroi

Figurile supereroilor oferă reprezentări de neuitat. Vizitatorii pot admira replici la scară 1:1 ale binecunoscutelor personaje din filmele de la Hollywood: Spiderman™, Iron Man™ şi Hulk™, ultimul în varianta de 2,5 metri.

– Cultură

Din piese LEGO® am creat nu doar personaje fictive, ci şi un artist celebru: compozitorul german Johann Sebastian Bach, unul dintre cei mai iluştri reprezentanţi ai muzicii baroce, construit la scară reală.

FUN PARK Loc de joacă cu piese LEGO

Expoziţia Internaţională de Construcţii din Piese LEGO® oferă atât copiilor, cât şi adulţilor, posibilitatea de a se juca. În spaţiul special amenajat de 500 m2 al Fun Park se află zona Duplo®, mese destinate jocurilor cu piese LEGO®, un spaţiu cu mega piese, destinat creării de structuri uriaşe, şi multe alte atracţii. În Bucureşti, puteţi chiar să „pictaţi” şi să „scrieţi” cu piese, iar maşinile construite de copii pot fi testate pe topoganul auto sau piste special amenajate. Pentru mai multe detalii şi vânzări de bilete online, vizitaţi site-ul http://InvaziaGigantilor.ro/