Invazie de femei însărcinate pe câmpul de luptă

Apropo.ro / 17.02.2014, 15:30
Invazie de femei însărcinate pe câmpul de luptă
Peste 200 de femei care luptau în Afganistan și Irak au fost trimise acasă, după ce s-a constatat că sunt însărcinate.

Cele peste 200 de femei-soldat britanice care se aflau la datorie au fost întoarse de pe câmpul de luptă după ce s-a aflat că sunt însărcinate. Peste 99 dintre ele au fost evacuate din Afganistan, iar peste 100 din Irak. Legea interzice mamelor să lupte ca soldat în zonele de conflict.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Comandanții britanici au luat această măsură imediat ce au aflat că acestea vor deveni mame. Femeile-soldat nu sunt forțate să-și facă teste de sarcină pentru a nu le priva de intimitate. Ministrul Apărării consideră acest lucru inaceptabil în rândul personalului și speră ca pe viitor să se introducă obligativitatea acestor teste pentru a nu mai pune viața viitoarelor mame în pericol și pentru a nu ajunge ca trupele lor să aibă de suferit.

După cum arată testele, majoritatea copiilor au fost concepuți înainte ca mamele să plece la război, și doar o mică parte din mame au rămas însărcinate în timpul datoriei. Cu toate acestea, membrii trupelor au fost avertizați că nu sunt acceptate relațiile între aceștia sau vreun alt comportament neadecvat care să pună în pericol misiunea. Cei care sunt prinși în fapt sunt sancționați disciplinar și retrogradați.