Invazie de paianjeni pe plaja dintre Agigea si Tuzla

Apropo.ro / 06.07.2007, 14:09
Invazie de paianjeni pe plaja dintre Agigea si Tuzla
O invazie de paianjeni identificati de biologi ca fiind "Vaduva Neagra" a fost semnalata pe plaja dintre Agigea si Eforie de o echipa de specialisti aflata în practica pe litoral, transmite corespondentul MEDIAFAX. Acestia au gasit, în doua zile, pe plaja dintre Agigea si Eforie,

O invazie de paianjeni identificati de biologi ca fiind „Vaduva Neagra” a fost semnalata pe plaja dintre Agigea si Eforie de o echipa de specialisti aflata în practica pe litoral, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acestia au gasit, în doua zile, pe plaja dintre Agigea si Eforie, 200 de exemplare, ceea ce este foarte mult, potrivit aprecierilor profesorului Gheorghe Mustata, directorul statiei de biologie marina de la Agigea.

„Exemplarele aduse la studiat sunt din specia Vaduva Neagra”, a declarat prof. Gheorghe Mustata.

Echipa este formata din studenti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iasi, si este condusa de un cercetator, fiind în practica pe litoral.

Plaja pe care au fost descoperiti paianjenii este una salbatica, cu vegetatie, dar unde localnicii fac deseori plaja. Biologii avertizeaza ca paianjenii „Vaduva Neagra” fac parte dintr-o specie de desert si sunt periculosi pentru cardiaci si copii. Specialistii de mediu au fost sesizati de acest fenomen, mai ales ca este posibil ca paianjenii periculosi sa fie prezenti si pe alte plaje, unde sunt turisti.

Mediafax