INVAZIE de păianjeni veninoși Văduva Neagră

De: Marian Andrei / 16.11.2012, 14:30
INVAZIE de păianjeni veninoși Văduva Neagră
Autorițățile britanice se confruntă cu prima invazie din istorie de păianjeni veninoși Văduva Neagră, după ce au descoperit sute de astfel de insecte la o fabrică din East Norfolk.

Totul a început când muncitorii au descoperit un păianjen care li-s-a parut ciudat și, cautând pe Google, au realizat că este vorba de celebra Văduvă Neagră, drept pentru care au anunțat Serviciul pentru combaterea dăunătorilor (Pest Control).

Angajații acestui serviciu au confirmat temerea lucrătorilor fabricii și, mai mult, i-au trimis pe aceștia acasă.

Lucrurile au luat însă amploare atunci când, în lada (în care fuseseră importate echipamente din Statele Unite) lânga care fusese descoperit păianjenul, au mai fost descoperiți peste 100 de pui care tocmai eclozaseră.

„Am izolat zona în care au fost descoperiți păianjenii și am pulverizat soluții care să îi omoare atât în zona respectivă, căt și în restul fabricii. Credem că în acest moment nu mai este niciun pericol”, a declarat Jon Blake, directorul Serviciului pentru combaterea dăunătorilor.

El a mai arătat că, cel mai probabil, păianjenul și ouăle din care au ieșit puii au supraviețuit măsurilor luate de exportatorii din Texas, ceea ce nu este chiar neobișnuit, Văduva Neagră putând supraviețui timp de mai multe săptămâni făra hrană dacă „ultima masă a fost consistentă”.

Păianjenii Văduva Neagră sunt considerați cei mai veninoși din Amerca de Nord. Mușcătura acestuia este de temut, pentru că este de 15 ori mai toxică decât cea a șarpelui cu clopoței, chiar dacă nu este letală.

În ceea ce privește acest caz, Blake a spus că este pentru prima oară în ultimii 24 de ani când s-au descoperit astfel de păianjeni în Marea Britanie.