Invenția revoluționară a unei mămici, pentru copiii cu dizabilități

De: Carmen Ulian / 30.03.2014, 13:00
Pornind de la dorința de a-și ajuta propriul copil cu probleme de sănătate, o mămică a creat un dispozitiv care ar putea schimba multe în viața celor care au nevoie de ajutor.

Debby Elnatan este mamă și terapeută. Necesitatea unui anume dispozitiv util pentru copilul cu ei dizabilități i-a pus mintea la lucru. Dorea ceva mai mult decât un scaun ajutător, ceva care să le ofere satisfacții mai mari.

QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?

După ce medicii i-au spus că fiul ei nu poate merge, Debby a plâns o săptămână, după care și-a pus mintea la contribuție în aflarea unei mari idei ajutătoare pentru micuț.

Astfel, a ajuns să realizeze un ham – Upsee, care se prinde de copil și de părinte și care permite celui mic să se deplaseze odată cu adultul. Hamul poate ține până la 20 de kilograme. Se poate comanda de aici

ham

A căutat apoi o companie care să îi producă hamul în masă. I-a găsit pe cei de la Firefly care sunt cunoscuți pentru echipamentele dedicate copiilor cu nevoi speciale. Produsul ei se comercializează acum în UK, US și Canada.

Cei de la Firefly spun că hamul Upsee va îmbunătăți viețile copiilor cu probleme, și îi va ajuta și fizic și emoțional în recuperarea lor.