Invenții trăsnite: instrumente muzicale folosite pe post de tastatură!

De: Marian Andrei / 22.04.2013, 17:30
Invenții trăsnite: instrumente muzicale folosite pe post de tastatură!
Când ai prea mult timp liber la dispoziție și, pe lângă faptul că ești muzician, mai ai ca hobby electronica nu este de mirare că poți inventa chestii care, deși sunt simpatice, nu prea au utilitate practică.

Chitaristul David Neevel, probabil mai cunoscut în comunitățile de electroniști și mustăcioși decât în lumea muzicală, a consumat mult timp și componente electronice pentru a transforma chitara într-un dsipozitiv de intrare pentru calculatoare, echivalent al tastaturii.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Bineînțeles că nu vă vom obosi cu specificațiile tehnice, ci doar vă vom arăta rezultatul „cercetărilor” sale. 

Lăsând la o parte faptul că acest lucru chiar funcționează, nu putem decât să observăm că pentru a scrie în mod eficient un text mai lung ar trebui să te cheme John Mayall, Eric Clapton, Joe Satriani sau măcar să te apropii ca performanțe de elita chitariștilor.

La fel de nefolositoare este și invenția postată de alt user pe site-ul hackaday.com, în care tastatura este substituită, în acest caz, de… tobe.

La fel ca și în cazul precedent, bănuim că invenția a fost făcută doar din cauza plictiselii și pentru a demonstra celorlalți că „se poate”.