Invincea a primit 21,4 milioane de dolari de la DARPA

De: Dragos Tanase / 27.06.2012, 17:20
Invincea a primit 21,4 milioane de dolari de la DARPA
Invincea, o companie specializată pe detecția software-urilor malițioase și siguranța datelor, a câștigat un contract de 21,4 milioane de dolari cu organizațiile guvernamentale DARPA și ARL din SUA.

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) și ARL (U.S. Army Research Laboratory) au încheiat un contract cu Invincea pentru dezvoltarea unei platforme sigure pentru dispozitivele mobile de tip smartphone sau tablete, pentru uz militar.

Proiectul intitulat „Mobile Armour” (Armură Mobilă) are ca scop securizarea sistemului de operare Android, pentru a putea fi folosit în scopuri guvernamentale.

Dacă va avea succes, Invincea dorește să implementeze sistemul și pe piața comercială.

Invincea nu se află pentru prima oară în fața unei astfel de provocări, aceștia având la activ o platformă bazată pe sistemul Android care a fost folosită de soldații americani în Afganistan.

Deși acea variantă îndeplinea toate cerințele impuse, DARPA speră să îi extindă facilitățile prin adăugarea unor noi module de securitate.

„Pe măsură ce departamentele guvernamentale și agențiile din sectoarele de apărare și civilie trec la folosirea aplicațiilor mobile în executarea misiunilor, trebuie să aibă încredere că aceste platforme sunt sigure”, a declarat CEO Invincea, Anup Ghosh.