Ioan Andone, omul care a adus CFR-ului 2 titluri

Apropo.ro / 29.05.2012, 08:00
Ioan Andone, omul care a adus CFR-ului 2 titluri
A preluat echipa de la Jorge Costa şi, după un început dezastruos, a reuşit să ducă titlul în provicie pentru a 5-a oară la rând. "Această echipă de acum a CFR-ului nu are şanse să intre în grupe", recunoaşte Andone.

-Aveţi trei titluri câştigate în carieră. Două cu CFR şi unul cu Dinamo. Care a fost cel mai greu de obţinut?
Cu siguranţă acesta. Echipa nu a fost alcătuită şi pregătită de mine. A trebuit să mă adaptez la ce am găsit. În plus, mi-a fost şi mai greu pentru că am început catastrofal… 0-5 acasă cu Rapid şi apoi un 3-4 tot acasă cu Chiajna. A fost incredibil de greu să remontez jucătorii, dar am reuşit şi asta a fost cheia succesului.

-V-aţi temut că puteţi pierde titlul?
Să fiţi siguri! După cele două înfrângeri în care am luat 9 goluri acasă, m-am temut. Dacă mai venea şi a treia înfrângere, nu mai aveam nicio şansă.

-Dintre cele 3 campionate câştigate, care vă e cel mai drag?
Primul campionat câştigat cu CFR. Aveam jucători din toate zările, fără experienţa succesului. Am reuşit eventul cu acei jucători.

– Şi aţi fost dat afară înainte să jucaţi în Champions League…
Aia chiar că a fost o lovitură pentru mine, am fost foarte dezamăgit. Iată că viaţa ne-a readus împreună şi pentru că atunci nu ne-am despărţit cu scandal.

– Ce garanţie aveţi că acum nu păţiţi la fel?
Absolut niciuna! Dacă echipa nu are rezultate, e posibil, însă chiar nu vreau să mă gândesc la aşa ceva.

– Ajunge CFR-ul în grupe pentru a treia oară?
Cu echipa de acum, nu! Ne mai trebuie minim 5 jucători de valoare. Va fi o cheltuială, dar şi dacă ajungem în grupe, banii se întorc şi mai mulţi.

– Care a fost cea mai mare dezamăgire în cariera de antrenor?
Sezonul trecut cu Dinamo când am terminat pe locul 6 şi am ratat Cupa.

– Vă mai vedeţi vreodată la Dinamo?
În fotbal nu spui niciodată niciodată.

-Steaua mizează pe un tânăr: Reghekampf…
Trebuie să reziste la presiunea locului întâi. El a dovedit că e un antrenor bun doar în ultimele 6 luni. Până acum nu a avut presiune… Plus ca are un patron care se pricepe la fotbal.

-Glumiţi?
Nu glumesc deloc. Patronul Stelei chiar ştie fotbal.

– Se poate, ca antrenor, să lucrezi cu patronul Stelei?
Asta e riscul pe care şi-l asuma cel care se duce acolo. Acolo mai e un manager care şi el ştie fotbal. Reghekampf va avea un lot foarte valoros. Va trebui să arate cum ştie să gestioneze o echipă ca Steaua.

-Aveţi superstiţii?
Da. De exemplu, mă îmbrac la fel dacă am câştigat un meci, păşesc cu dreptul în teren, iar în ziua meciului nu răspund la telefon.

George Trandafir