Ioan Isaiu – După Îngeraşii, s-a îngrăşat 8 kilograme pentru Aniela

Apropo.ro / 20.07.2009, 00:00
Ioan Isaiu - După Îngeraşii, s-a îngrăşat 8 kilograme pentru Aniela
Timp de 11 luni, cei trei copii de pe platoul serialului “Îngeraşii“ l-au strigat la unison “tătic”. Iar el şi-a luat în serios rolul şi le-a cîntat în strună. De altfel, cu Lili, cea care a interpretat-o pe fiica lui în serial, ţine încă legătura. După acest proiect, al cărui final are loc pe 24 iulie, pe Ioan Isaiu o să-l vedem într-un rol diametral opus în primul serial românesc de epocă, “Aniela“.

-Cum a fost primul proiect Acasă?
Din punctul meu de vedere, nesperat de bine. Cu oameni plăcuţi în jurul meu, cu care m-am împrietenit din primele zile, dar mai ales cu profesionişti care, ştiind ce fac, îţi fac munca mult mai uşoară. Este extrem de important ca o echipă să funcţioneze aşa cum funcţionează în Buftea, atunci cînd ai de muncit 12 ore pe zi. Dar cel mai important lucru sînt prieteniile pe care le-am legat, cu actorii, cu regizorii, cu oameni din diferite departamente. O experienţă care te determină să-ţi doreşti repetarea ei.

– Care dintre îngeraşi te-a ”şicanat” cel mai mult?
De ce crezi că ar fi unul în mod special? Cînd îşi pun în gînd să te şicaneze, ştiu să facă front comun şi să te “înconjoare“… Dar ghinionul lor a fost că, uneori, aveam eu mai mult chef să-i necăjesc şi să le fac mici năzbîtii. Cînd a fost vorba de muncă, s-au comportat ca nişte oameni maturi, dar, în acelaşi timp, cînd se aşteptau mai puţin, noi, cei maturi, eram mai copii decît ei şi atunci să te ţii…

– La început, cu care dintre cei trei îngeraşi ai interacţionat cel mai greu?
Poate pentru Ionuţ (Codin), începutul a fost mai dificil pentru că era la prima experienţă de genul acesta, dar nu a durat o săptămînă şi parcă se afla acolo de cînd lumea.

– În realitate, care e legătura dintre tine şi cea care a interpretat-o pe fiica ta din serial?
Am rămas buni prieteni, pentru că este greu să te desparţi după 11 luni din viaţa noastră. Cred că mi-aş dori mult un copil ca Lili: inteligentă, cu mult bun simţ, dar şi năstruşnică atunci cînd este cazul. Ne sunăm uneori pentru întrebări de genul: “Tătic, există extratereştri? “ sau “Ia spune-mi, ai chiulit azi de la şcoală, că ştiu că nu ai avut filmare?“.

– Ce făceai în pauzele de filmare?
Dar ce nu făceam?! De la bătut mingea la concurs de ghicitori, la care prichindeii ne provocau, bineînţeles, ei cu cartea de ghicitori în mînă, la confecţionat cel mai tare avion din hîrtie.

– De ce ţi se spune pe platouri “tătic“?
Aşa au început copiii să-mi spună din momentul în care ne-am apropiat şi am încercat să-i protejez pe parcursul zilelor de filmare. Cînd oboseau şi veneau să-mi adoarmă în braţe pentru o jumătate de oră, începeam să-mi iau rolul de tătic în serios. Lili a fost prima care mi-a zis aşa. A fost formula pe care a găsit-o în relaţia dintre personajele noastre. Iar năzdrăvanii cei mici au adoptat-o imediat.

– Ai declarat că îţi doreşti să devii tătic în realitate. Vrei un copil cuminte sau unul ca “îngeraşii“?
Îmi doresc un copil, într-adevăr. Dar dacă credeţi că îngeraşii nu sînt cuminţi, vă înşelaţi amarnic. Sînt copii cu bune şi “nebune“, dar copiii pe care ai vrea să îi ai în copie acasă. Copilul perfect ar fi o combinaţie între sensibilitatea Mirelei, veselia Carinei şi exuberanţa lui Codin.

– După serialul “Îngeraşii“, rămîi Acasă?
Da. Iar de data asta pot spune că rămîn de două ori Acasă. În primul rînd, rămîn în România definitiv, fără nici un alt gînd de plecare, doar în vacanţe. Apoi, rămîn Acasă, în această familie pe care am descoperit-o şi care m-a adoptat. Voi juca în cel mai ambiţios proiect de televiziune – primul serial românesc de epocă, “Aniela“. Personajul pe care-l voi interpreta, Mitică Lăptaru, reprezintă o schimbare radicală faţă de ceea ce am jucat şi acesta este un pariu pe care îmi doresc enorm să îl cîştig. Pentru acest rol, m-am îngrăşat 8 kilograme. Am mîncat ceea ce de regulă evit: cartofi, pîine şi paste făinoase.