Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol – Cele mai frumoase Sărbători din lume

Apropo.ro / 22.12.2008, 00:00
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol - Cele mai frumoase Sărbători din lume
Anul acesta, de Crăciun şi de Revelion, stau acasă şi sînt convinşi că vor petrece cele mai frumoase Sărbători din viaţa lor. Pentru că alături de brad gîngureşte o prinţesă pe nume Ruxandra, încîntată deja să audă poezii şi cîntecele. “E un vis devenit realitate!“, spun la unison părinţii ei, fericiţi că în 2008 li s-a schimbat complet viaţa.

-Cum vă imaginaţi Sărbătorile alături de copilul vostru şi cum e în realitate?
Alexandru: Sînt convins că nu vom uita acest Crăciun niciodată, vom ţine minte toate de­taliile pentru că sigur Ruxandra ne va întreba cum a fost primul ei Crăciun din viaţă. Oricum, este foarte frumos! O să facem Sărbătorile în familie, nu plecăm din Bucureşti, stăm acasă cu Ruxandra!

– Ce face acum micuţa Ruxandra?
Ioana: Ca orice copil de patru luni, a în­ce­put să fie mult mai activă, să gîngurească, să facă deosebire între părinţi şi persoanele străine.

– Pînă acum, ce vi s-a părut cel mai greu din me­seria de părinţi?
I..: Din fericire, Ruxandra este un copil extraordinar de cuminte, aşa că nu am întîmpinat nici o dificultate pînă acum, nu ştiu ce sînt acelea nopţi nedormite. Are un program în care sînt stabilite foarte bine orele la ca­re mănîncă şi cele la care doarme, iar cînd este activă nu plînge, ci rîde şi comunică în stilul ei. Deci momentul dificil nu a apărut încă!

– Cine v-a ajutat mult în această pe­ri­oa­dă?
A..: Ioana s-a ocupat cel mai mult de copil, apoi eu. A citit foarte multe cărţi de specialitate. Este o mamă foarte bună şi curajoasă.
I..: Însă trebuie să adaug că, în prima lună, mama a stat cu noi şi mi-a fost de foarte mare ajutor pentru că eu su­fe­r­i­sem o operaţie şi nu aveam voie să fac mult efort. Dar de atunci ne descurcăm singuri.

Despre copii şi în conversaţii colegiale

– De la cine aţi primit sfaturi ca de la părinte la pă­rin­te?
A.: Mulţi colegi de-ai noştri din Buftea au copii şi, în pau­zele de filmare, creşterea şi îngrijirea copilului este subiectul nostru predilect. Eu vorbesc cu Iura Luncaşu (n.r. regizorul telenovelei “Regina“) în pauze, schimbăm impresii…
I.:… Iar eu cu Nicoleta Luciu, cu care am legat o reală priete­nie încă de cînd eram gravide. Acum, vorbim tot timpul la te­lefon. Dar cele mai multe sfaturi le-am primit de la mama.

– Ce “pretenţii“ are deocamdată fetiţa?
I.: Singura pretenţie pe care o are şi pe care i-o îndeplinesc cu foarte mare plăcere este să-i cînt, să-i spun poezii, să fac mici spectacole cu jucăriile ei.

– Ce cadouri a primit de la Moş Crăciun?
I..: Chiar zilele trecute am făcut listă cu ce vreau să-i cumpăr şi nu mi-au încăput toate lucrurile pe o pagină. Bineîn­ţe­les, lista cuprinde multe jucării specifice vîrstei, hăinuţe şi, pen­tru că se apropie perioada de trecere de la alimentaţia ex­clusiv pe bază de lapte la cea care presupune şi hrană solidă, îi vom lua primul set de linguriţe, castronaşe şi tot ce are ne­voie.

Mai vor şi alţi copii

– Ştiu că vă renovaţi casa pentru micuţa prinţesă……
A..: Apartamentul în care stăm acum l-am renovat, dar, oricum, la primăvară, va trebui să cumpărăm un aparta­ment mai mare şi să începem şi construcţia casei. Avem mult de lucru.

– Cum arată dormitorul ei?
A.: Momentan, stă cu noi în cameră pentru o mai bună su­praveghere, dar cînd vom face casa, cu siguranţă va avea camera ei şi va fi cel mai frumos loc.

– Ioana, cît de greu ţi-a fost să te reapuci de muncă?
I..: Anul acesta, am făcut un rol pe care l-am jucat şi anul trecut şi astfel mi-a fost uşor. Zambila, personajul meu din “Regina”, este acelaşi din “Inimă de ţigan”, doar că acum se confruntă cu situaţii diferite. Iar colegii mei de la producţie au ţinut cont de faptul că eu sînt mămică şi în realitate, astfel încît am un program de filmare destul de lejer.

– Alexandru, cum reuşeşti să şi munceşti mult şi să şi petreci suficient timp cu fetiţa?
A..: După ce termin filmarea, plec imediat acasă şi îmi petrec timpul cu copilul. O parte a zilei sînt Dinu Rotaru, avocatul din “Regina”, un om avid de bani şi de putere şi foarte afemeiat, iar în cealaltă parte redevin Alexandru Papadopol – omul care încearcă să petrecă cît mai mult timp cu soţia şi fiica, pe care le iubeşte la nebunie.

– Vă mai doriţi copii?
Amîndoi: Da! Dar mai încolo…

Foto: Adrian Stoicoviciu,
Marian Hanciarec