Ioana Maria Moldovan şi Radu Vâlcan – Noua echipă de la Poveştiri adevărate

Apropo.ro / 17.08.2009, 00:00
Ioana Maria Moldovan şi Radu Vâlcan - Noua echipă de la Poveştiri adevărate
Din 17 august, Ioana Maria Moldovan şi Radu Vâlcan formează noul cuplu la pupitrul Poveştirilor adevărate. Ea prezintă de patru ani acest format şi încă are emoţii. Îşi doreşte însă ca povestea ei cu Acasă să continue pînă la adînci bătrîneţi. El a prezentat ştirile sportive timp de cîţiva ani la o altă televiziune, iar acum crede că şi-a găsit locul.

Ioana Maria Moldovan
Final fericit
pentru fiecare poveste adevărată

– Cît timp ţi-a luat să te acomodezi cu noul coleg de prezentare?
Nimic nu e mai frumos ca munca în echipă. Am simţit acest lucru din prima clipă în care am ajuns Acasă. Dar, în acelaşi timp, recunosc că e şi o muncă grea. Eu şi Radu sîntem o echipă, încercăm să ne completăm, iar poveştile pe care le vom spune sperăm să ajungă la inimile telespec­tatorilor. Oricum, o co­labo­rare pe plan profesional se sudează în ani buni de muncă. Cu Radu am vorbit multe. Am participat la şe­dinţe de sumar, am dis­cutat poveştile din emisiune, am fost la şedinţe foto. Am avut timp să discu­tăm şi să ne împrietenim.

– Vă ştiaţi de dinainte de această colaborare?
Nu. Ne-am cunoscut chiar la cas­tingul la care a participat Radu.  

– Noua formulă de prezentare o să aducă şi noutăţi editoriale?
Bineînţeles că noua for­mulă aduce şi multe noutăţi şi schimbări, care sperăm să vă placă. E un nou început şi sînt con­vin­să că vom păşi cu drep­tul. Nu vreau să vă spun însă ”din casă”, mi-ar plăcea să le descoperiţi voi în fiecare zi la ”Po­veş­tiri adevărate”.

– Pregătiţi şi altă campanie marca Poveştiri?
Echipa ”Poveştirilor” pre­găteşte noi campanii în­drăz­neţe, poveştiri in­credibile de viaţă. Vom încerca în con­tinuare, îm­preună cu te­lespectatorii, să scriem un final fericit fiecărei poveşti adevărate. Pentru a vă con­vinge, vă aşteptăm Acasă, de luni pînă vineri, de la ora 17.30.

– Am văzut că ai fost deja în vacanţă. Cum a fost? 
Vacanţa din acest an a fost sacrificată, aş putea spune, dar într-un mod plăcut. Visul de a mă muta într-o casă nouă mi s-a împlinit chiar de ziua mea, pe 9 august. A fost şi cel mai frumos cadou de ziua mea. Am muncit în famile pentru a mă simţi cu adevărat acasă, în noul meu apartament. Practic, mutarea nu mi-a dat posibilitatea de a-mi face alte pla­nuri de vacanţă.

– Părinţii tăi cum percep evoluţia ta?
Pentru mine, familia înseamnă totul, îmi oferă stabilitate, linişte, puterea de a merge mai departe, de a trece peste încercările vieţii. În mijlocul familiei, îmi încarc mereu bateriile. Am cei mai buni părinţi din lume, o bunică extraordinară şi un logodnic alături de care trăiesc zi de zi clipe frumoase şi pline de iubire. Ei îmi sînt cei mai buni prieteni, care rămîn alături de mine şi în momentele de bucurie, dar şi la necaz. Sînt în acelaşi timp şi cei mai înverşunaţi critici din faţa ecranului. Vorbim înainte şi după emisiune, mă felicită de multe ori, dar mă şi dojenesc atunci cînd greşesc.

Look nou
la aniversare

Vedeta Acasă se pregăteşte pentru un sezon nou alături de Radu Vâlcan şi printr-o schim­bare impresionantă de look. Ea a devenit din blondă… roşcată. ”Îmi do­ream foarte mult o schim­bare. Stilistul Adi Per­jovschi este cel care m-a convins să mă tund atît de scurt şi să îmi schimb culoarea părului. Iniţial, mi-a fost tea­mă, nu m-am privit în oglindă decît la final şi mi-a plăcut foarte mult”, măr­tu­riseşte Ioana.

Radu Vâlcan
Acasă, la momentul oportun

– Cînd te-ai hotărît să faci aceas­tă schimbare în carieră?
O schimbare îmi doream de mult timp. Aceasta a venit la momentul oportun, cînd plafonarea se anunţa inevitabilă.

– Cum a fost prima zi Acasă?
Interesantă. Oameni noi, sistem nou, totul nou. Adaptarea nu a fost grea, am colegi care-mi plac, foarte des­chişi, mă simt ca într-o echipă. M-am interesat cum este omul Ioana. Şi am aflat că se implică în tot ceea ce face. Ioana are un aer care te face să te simţi relaxat. Eu am pre­zentat cîţiva ani ştirile sportive. Experienţa de acolo mă ajută, cu siguranţă, fiind deja obişnuit cu atmosfera din studio, chiar dacă acum este diferit faţă de ce făceam înainte.

– Ai fost o perioadă model. O să te ajute şi această experienţă la noul job?
Ar trebui să mă ajute, nu? Oricum, lumea aceasta mondenă este ab­solut normală, n-are nimic deosebit din punctul meu de vedere. Nu pot să vorbesc de o carieră în modelling, pentru că nu mi-a plăcut atît de mult. Am avut ocazia să cunosc cîteva persoane profesioniste care m-au îndrumat. Fiind un mediu foarte dur, m-a ajutat să mă descopăr ca om, să îmi dau seama cine sunt. Evident, ai ocazia să cunoşti foarte multă lume, locuri in­teresante. Modellingul este deschi­zător de drumuri, însă depin­de de fiecare cum reuşeşte să ex­ploa­teze acest lucru.

– Cum a fost în vacanţă?
Am încercat să mă odihnesc, am fost plecat într-o scurtă vacanţă în Grecia alături de cîţiva prieteni. Am stat la plajă, m-am plimbat cu ATV-ul, nu m-am dat la o parte de la mîncarea tradiţională. Apoi, am stat cîteva zile în Atena. Îmi plac oraşele aglomerate, agitaţia, altfel m-aş plictisi îngrozitor. 

– Cînd ai timp liber, ce îţi place cel mai mult să faci?
Să ies cu prietenii la un restaurant sau, pur şi simplu, să beau un pahar de vin şi să mă uit la un film sau să citesc o carte. Şi ar mai fi un lucru. Aş zbura mereu. Îmi plac avioanele şi sen­zaţia extremă pe care ţi-o dă înăl­ţi­mea. Asta în condiţiile în care mu­ream de frică pînă acum cîţiva ani….


Poveştiri adevărate – LUNI-VINERI, 17.30, Acasă TV