Ioana Maria Vlas cere din nou instantei sa fie pusa în libertate

Apropo.ro / 19.09.2007, 13:26
Ioana Maria Vlas cere din nou instantei sa fie pusa în libertate
Ioana Maria Vlas, principalul acuzat în dosarul Fondului National de Acumulare (FNA), a cerut, miercuri, instantei Tribunalului Bucuresti punerea sa în libertate, afirmând ca exista doar argumente de ordin social, si nu de ordin juridic pentru mentinerea sa în închisoare. "Eu nu am

Ioana Maria Vlas, principalul acuzat în dosarul Fondului National de Acumulare (FNA), a cerut, miercuri, instantei Tribunalului Bucuresti punerea sa în libertate, afirmând ca exista doar argumente de ordin social, si nu de ordin juridic pentru mentinerea sa în închisoare.

„Eu nu am fost persoana care am vrut sa însel oamenii si nici nu am luat banii. Daca societatea considera ca merit sa fiu pedepsita în avans, atunci sa fiu mentinuta în arest”, a spus Maria Vlas în fata judecatorului.

Ioana Maria Vlas a cerut aplicarea articolului 140 din Codul de procedura penala prin care se reglementeaza încetarea de drept a masurilor preventive la expirarea termenelor legale sau stabilite de organele judiciare. Potrivit aceluiasi articol, masura arestarii preventive înceteaza de drept atunci când, înainte de pronuntarea unei hotarâri de condamnare în prima instanta, durata arestarii a atins jumatatea maximului pedepsei prevazute de lege pentru infractiunea care face obiectul învinuirii.

Aparatorul din oficiu a cerut înlocuirea arestului cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea sau tara. De altfel, avocata a aratat ca Maria Vlas are o stare de sanatate precara, însa aceasta a refuzat sa depuna acte medicale la dosar.

În replica, procurorul de sedinta s-a opus punerii în libertate a Ioanei Maria Vlas, aratând ca printr-o asemenea situatie s-ar pune în pericol ordinea publica. Instanta urmeaza sa se pronunte pe cererea de schimbare a masurii preventive în cazul Mariei Vlas.